Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

esgii dames sloffen Wrinkle green

€ 34,95

 • Groene hoge sloffen voor langdurig gebruik - Goede kwaliteit en duurzaam!
 • Details vilten slof - De bovenkant van de slof is gerimpeld.
 • Lekkere warme voeten - Mix van Mongoolse en Merino schapenwol, geen zweetvoeten, de wol ventileert.
 • Betrouwbaar product - De sloffen zijn met zorg voor mens, dier en milieu in Mongolië gemaakt.
 • Perfecte loopcomfort - Comfortabel voor de voeten en enkels!
 • Vilten sloffen voor de winter - Koude voeten is verledentijd!

  Kleur
  Groen/ Ecru
  Maker
  esgii
  Maat
  Van prijs
  € 54.95
  Voor de Prijs
  SALE € 34.95
 • PASVORM
  De uitstekende pasvorm maakt dat de pantoffels erg comfortabel zijn en zich zullen aanpassen naar de vorm van de voeten. Eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit! De sloffen zijn geen schoenen, je voeten moeten kunnen ontspannen in de vilten sloffen. Bij het lopen op de hoge sloffen, mag de hiel van de voet een beetje omhoog komen.
  Heb je zeer smalle voeten? Dan zijn deze sloffen helaas niet geschikt. Ze vallen wat breed.
  MATERIAAL
  Sloffen: De hoge pantoffels bestaat uit een buiten en binnenlaag. De buiten laag is groene wol. De wol aan de binnenkant heeft de natuurlijke kleur waardoor er nog Lanoline in het gevilte wol zit. De lanoline (dierenwas) die zich in de wol bevindt, wordt gebruikt in de medische wetenschap. Het verzacht de voeten met reumatische, gewrichts- en spierpijn. En koude voeten zijn verleden tijd met deze wollen sloffen!
  Deze pantoffels zijn gemaakt van schapenwol. Door middel van wrijving van water en zeep krimpt de wol die door de fijne schubben in de vezels, de wol in elkaar haakt. Het resultaat is dan vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Zo is vilt net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat betekent dat de voeten altijd een aangename temperatuur hebben, ongeacht de buiten temperatuur. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm. De vilten sloffen zijn ook nog licht in gewicht.
  Zool: De handgemaakte sloffen hebben een leren zool en zijn niet geschikt om mee naar buiten te lopen.
  Details: De bovenkant van de sloffen hebben rimpels, eerst worden de sloffen plat gevilt, daarna worden de rimpels erin gevouwen en vastgezet met een tijdelijke steek. Zo gaan ze gedroogd worden en zal de vorm van de rimpels blijven zitten. Dat geeft het net een leuk en uniek detail.
  MAAT
  Je kunt uitgaan van je eigen schoenmaat. Bij twijfel kijk op de pagina met de Maatvoering of stuur een email naar info@esgii.nl
  ONDERHOUD
  De wol heeft een zelfreinigende eigenschappen en ademt.
  Het vilt heeft een mooie eigenschap dat het water- en vuilafstotend is.
  Klop de sloffen buiten geregeld uit en ze kunnen worden gestofzuigd.
  Wil je de sloffen laten opfrissen, laat ze dan een nachtje buiten staan.
  Verwijder vlekken met een vochtige doek, met een beetje wolwasmiddel.
  We adviseren de sloffen niet te wassen in de wasmachine, omdat ze kunnen krimpen.
  FAIR TRADE
  De esgii sloffen van de maker Coop Union. die je bij esgii kunt kopen worden gemaakt op basis van Fair Trade. Dat betekent dat de makers van de schapenwollen sloffen een eerlijke beloning krijgen voor hun producten. De producten worden van vilt gemaakt en geproduceerd in Mongolië. Esgii is het Mongoolse woord voor vilt. De warme pantoffels en accessoires zijn duurzaam en worden met de hand gemaakt. Het maken van deze producten zorgt voor werkgelegenheid en inkomsten onder de Mongoolse bevolking. Deze wollen sloffen zitten dus niet alleen heel lekker, je draagt ook een steentje bij aan de wereld.

  Bijpassende artikelen