Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Heren sloffen Tomas

€ 49,95

 • Bruine pantoffels - Van zeer goede kwaliteit en zijn duurzaam!
 • Details instap slof - De slof is voorzien van de Mongoolse knoop.
 • Lekkere warme voeten - Mix van 50% Merino wol en 50% Mongoolse schapenwol.
 • Betrouwbaar product - Deze wollen heren sloffen worden met zorg voor mens, dier en milieu in Mongolië gemaakt.
 • Perfecte loopcomfort - Extra laag vilt onder de sloffen met daaronder een leren zool.
 • Vilten sloffen voor zomer en winter - Geweldig voor uw voeten, past zich aan de temperatuur!

  Kleur
  Bruin/ Ecru
  Maker
  Angel Felting
  Maat
  Van prijs
  € 74.95
  Voor de Prijs
  SALE € 49.95
 • PASVORM
  De wollen huissloffen zijn aangenaam warm, zacht en comfortabel voor de voeten. Ze zullen zich in het dragen gaan aanpassen naar de vorm van de voeten. Heb je ze eenmaal aan, dan trek je ze niet meer zo snel uit!
  MATERIAAL
  Sloffen: Deze handgemaakte schapenwollen sloffen zijn van Merino wol en Mongoolse schapenwol gemaakt in de originele kleuren van de wol. Voor deze sloffen wordt de fijnste Merino wol gebruikt. Om dit te kunnen gebruiken maakt dat de prijs hoger. Door middel van wrijving van water en zeep krimpt de wol die door de fijne schubben in de vezels in elkaar haakt. Het resultaat is dan vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Zo is vilt net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat betekent dat de voeten altijd een aangename temperatuur hebben, ongeacht de buiten temperatuur. De wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm.
  De leuke pantoffels bestaan uit een buiten en binnenlaag. De buiten laag is van bruine wol. De wol aan de binnenkant heeft de natuurlijke kleur ecru die is gemixt met de buiten laag waardoor er nog Lanoline in het gevilte wol zit. De lanoline (dierenwas) die zich in de wol bevindt, wordt gebruikt in de medische wetenschap. Het verzacht de voeten met reumatische, gewrichts- en spierpijn. De kleur bruin kan soms iets zachter van kleur uitvallen omdat de binnenwol (ecru) er doorheen gevilt is.
  Zool: De sloffen hebben een dubbele vilten zool, met daarop een leren zool. Door de dikke zool gaan de sloffen lang mee, het geeft ook meer warmte. Bij dit model is de extra laag van bruin vilt. De slof is licht, zacht en comfortabel in het dragen maar is niet geschikt om mee naar buiten te lopen.
  Details: Het extra design details zijn de haken en knopen. De echt originele Mongoolse Knoop van leer. Het is een boeddhistisch teken dat het spirituele pad symboliseert en de oneindigheid van de tijd weergeeft. Deze knoop zie je ook terug in de klederdracht van Mongolië.
  MAAT
  Je kunt uitgaan van je eigen schoenmaat. Bij twijfel kijk op de pagina met de Maatvoering of stuur een email naar info@esgii.nl
  ONDERHOUD
  De wol heeft een zelfreinigende eigenschappen en ademt.
  Het vilt heeft een mooie eigenschap dat het water- en vuilafstotend is.
  Klop de sloffen buiten geregeld uit en ze kunnen worden gestofzuigd.
  Wil je de sloffen laten opfrissen, laat ze dan een nachtje buiten staan.
  Verwijder vlekken met een vochtige doek, met een beetje wolwasmiddel.
  We adviseren de sloffen niet te wassen in de wasmachine, omdat ze kunnen krimpen.
  FAIR TRADE
  Met de pantoffels van de maker Angel Felting. die je koopt bij esgii, dat je uitspreekt als eskie, doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook het milieu en de makers van de producenten. De schapenwollen sloffen worden namelijk op een eerlijke manier gemaakt in Mongolië volgens de Fair Trade principes.