Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Vilten herenslof Perforated blue

€ 54,95

 • Zwarte heren pantoffels - Ideale pasvorm en zacht aan de voeten!
 • Details pantoffel - De binnenkant is blauw en heeft aan de achterkant gaatjes. Bij de laatste productie hebben ze helaas geen gaatjes gekregen.
 • Warme voeten - 100% schapenwol, de wol ventileert, geen zweetvoeten.
 • Betrouwbaar product - Deze warme pantoffels worden met zorg voor mens, dier en milieu in Mongolië gemaakt.
 • Perfecte loopcomfort - Vormt zich naar de voeten, zeer licht aan de voeten!
 • Schapenwollen sloffen voor het hele jaar - Ideaal voor de zomer en winter!

  Kleur
  Zwart/ Blauw
  Maker
  MIM (Made In Mongolia)
  Maat
  Van prijs
  € 67.95
  Voor de Prijs
  SALE € 54.95
 • PASVORM
  De pantoffels met geperforeerde gaatjes zijn gemakkelijk aan te doen. De sloffen van MIM gaan zich naar de voeten vormen nadat ze enkele dagen gedragen zijn. De sloffen moeten ingelopen worden en de drukpunten verdwijnen daardoor. En de suede pads zullen zodanig ingelopen worden, dat het opstaande randje niet meer te voelen is.
  MATERIAAL
  Sloffen: Deze handgemaakte sloffen zijn gemaakt van vervilt schapenwol. Door middel van wrijving van water en zeep krimpt de wol die door de fijne schubben in de vezels in elkaar haakt. Het resultaat is dan vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Zo is vilt net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat betekent dat de voeten altijd een aangename temperatuur hebben, ongeacht de buiten temperatuur. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm.
  De wollen pantoffels bestaan uit een vilten buiten en binnenlaag. De buiten laag is zwarte wol. De schapenwol aan de binnenkant is blauw.
  Zool: De zool is in twee delen van zwart geruwde suede, waardoor uitglijden wordt voorkomen.
  MAAT
  Je kunt uitgaan van je eigen schoenmaat. Bij twijfel kijk op de pagina met de Maatvoering of stuur een email naar info@esgii.nl
  ONDERHOUD
  De wol heeft een zelfreinigende eigenschappen en ademt.
  Het vilt heeft een mooie eigenschap dat het water- en vuilafstotend is.
  Klop de sloffen buiten geregeld uit en ze kunnen worden gestofzuigd.
  Wil je de sloffen laten opfrissen, laat ze dan een nachtje buiten staan. Wol ventileert.
  Verwijder vlekken met een vochtige doek, met een beetje wolwasmiddel.
  We adviseren de sloffen niet te wassen in de wasmachine, omdat ze kunnen krimpen. Toch willen wassen? Doe het dan op een wol programma met alleen de sloffen en doe ze na het wassen direct aan zodat ze zich weer kunnen vormen naar de voeten. Toch willen wassen? Doe het dan op een wol programma met alleen de sloffen en doe ze na het wassen direct aan zodat ze zich weer kunnen vormen naar de voeten.
  FAIR TRADE
  Deze sloffen zijn gemaakt door vrouwen van MIM. in de Gobi-regio in Mongolië. Zij maken ongeveer 2 paar sloffen per dag. MIM wil vrouwen in staat stellen hun eigen levensomstandigheden en die van hun gemeenschap te verbeteren. Dat gebeurt door ze te leren hoe ze de natuurlijke producten kunnen maken en verwerken, en ze vervolgens een goede eerlijke prijs te geven voor de spullen die ze maken.
  Met de pantoffels van de maker MIM die je koopt bij esgii, dat je uitspreekt als eskie, doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook het milieu en de makers van de producenten. De schapenwollen sloffen worden namelijk op een eerlijke manier gemaakt in Mongolië volgens de Fair Trade principes.

  Bijpassende artikelen