KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België
 

 

* Vilten sloffen draag ik in de zomer!                         Annelies Hendriks, 27 mei 2018

De vilten sloffen van esgii worden veel gekocht in de periode van September t/m Februari. Maar waarom eigenlijk? Je kunt toch ook sloffen in de zomer bestellen? Jazeker! Maar dat zit niet zo in ons systeem. Wollen sloffen in de zomer dragen, nee men loopt nog liever op blote voeten of slippers.

Niets is minder waar, je kunt het gehele jaar de sloffen van esgii dragen. Zeker de lage en instapsloffen zijn geschikt. De wol is lekker zacht voor de voeten en zelfs met blote voeten is het aangenaam want je krijgt er geen zweetvoeten in. De voeten kunnen zich heerlijk ontspannen en herstellen na een warme dag in de schoenen te hebben gezeten! Kortom een aanrader om er dan ook jaren plezier van te hebben, zowel in de zomer als in de winter!

Er zijn veel variaties te verkrijgen, waardoor er vast een geschikt paar tussen zit voor u. Deze sloffen hebben allemaal een bijzondere achterliggende gedachte: ze worden in Mongolië gemaakt van Mongoolse schapenwol en Merino-wol. De schapenwol is daar in overvloed en geeft de makers een goed en eerlijk dagelijks bestaan. Men zorgt goed voor de medewerkers, voor de dieren en ook het milieu.  

Ik werk samen met vier verschillende bedrijfjes in Mongolië, die ervoor zorgen dat de vilten sloffen zo goed mogelijk afgeleverd worden bij esgii in Leiden. Daar gaat wat tijd aan voorbereiding aan vooraf, bij aankomst worden alle sloffen nagekeken en gecontroleerd op de maat, en worden dan zo nodig aangepast op de juiste schoenmaat.

Van maart t/m augustus is het een rustigere periode. Maar ook dan werk ik full-time aan esgii om te zorgen dat alles weer soepel verloopt als het hoogseizoen weer start! Zo ook hier een nieuw model voor voorjaar en zomer 2019! (Ik op de trap, Boris onderaan).* Maak kennis met de Comfortabelste slipper (die ook nog eens super duurzaam is)
12 april 2018 Damespraatjes

esgii

Zeer regelmatig zie ik zomers mensen met zware dikke schoenen rondstappen. Wat bezielt je dan, vraag ik me regelmatig af. Mijn voeten zouden binnen no-time oververhit zijn en volledig opzwellen. Als het zomers warm is, zit er dan ook maar één ding op: luchtige schoenen of gewoon lekker slippers dragen. 

Duurzame en comfortabele slippers

Maar, dan loop je wel meteen tegen een probleem aan… Niet alle slippers zitten even lekker. Daarnaast is het grootste deel van de slippers alles behalve duurzaam, iets waar veel mensen momenteel toch echt wel op letten. Gelukkig zijn er slippers die wél lekker zitten en ook nog eens duurzaam zijn: de slippers van Gurus. Het rubber voor de Gurus slippers komt van rubber bomen uit India! In een proces van een soort lopende ahornsiroop wordt natuurlijke latex geoogst en verwerkt met de hand van rubberbomen. Dit proces kan 25 jaar lang doorgaan zonder de boom te beschadigen. De Gurus slippers zijn biologisch afbreekbaar en veel beter voor het milieu dan traditionele plastic of schuim flip-flops en sandalen.

esgii]

Sloffen in de zomer?

Ook een lekkere voetentip voor de zomer: vilten sloffen. Deze trek je natuurlijk niet aan naar het strand, maar heb je er ooit over nagedacht om ook zomers sloffen te dragen? Heerlijk ‘s avonds op de bank na een lange zomerwandeling of na een dag hard werken, met je voeten in warme, dichte schoenen. Sloffen zou je misschien niet direct associëren met de zomer, maar er zijn absoluut sloffen die je ook zomers kunt dragen. Denk dan aan sloffen van vilt van Esgii. Deze vilten sloffen zijn van hoog kwaliteitsniveau, van pure Merino wol. De wol wordt zeer goed gekaard, de stijve wolharen worden er tussenuit gehaald zodat er zachte wol overblijft. Dit is een intensief werkproces. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen worden in Mongolië met de hand gemaakt. Ze zijn FairTrade en duurzaam. Hierdoor zitten ze nog nét iets lekkerder!

esgii 3* Fair Trade vilten (zomer)sloffen uit Mongolië | Esgii

 

Onze Branche! 3 april 2018
Esgii importeert originele vilten sloffen voor dames, heren en kinderen. De sloffen worden gemaakt in Mongolië op basis van Fair Trade. Er is keuze uit heel veel verschillende modellen & kleuren, deze zijn allemaal handgemaakt en duurzaam. Esgii is het Mongoolse woord voor vilt…

Vilten (zomer)sloffen

De vilten sloffen van Esgii trek je gemakkelijk aan en zijn geschikt voor het gehele jaar! Deze sloffen zijn namelijk ook prima te dragen als het weer warmer wordt, omdat vilt ventileert en de voeten niet laat zweten. Het vilt past zich aan de temperatuur aan.
Daarnaast kunnen de voeten zich ook heerlijk ontspannen in deze sloffen!

   

De versiering op de slof is geïnspireerd op het houten hekwerk van de Mongoolse Ger-tent.

‘Elk item is gemaakt met zorg voor mens-dier-milieu, 100% feel good!’

Vilt wordt gemaakt van wol. De viltproducten van Esgii worden gemaakt van 100% natuurlijke schapenwol. Wol is in Mongolië ruim voorradig, vrijwel nergens ter wereld worden zoveel schapen gehouden. De schapen worden op een diervriendelijke manier geschoren, daarna wordt de wol gewassen en gekamd. Vervolgens worden twee lagen wol haaks op elkaar gelegd en met heet sopwater bevochtigd. Hier worden geen chemicaliën voor gebruikt. Door wrijving zullen de vezels draaien en in elkaar haken. Dat is overigens een langdurig proces. De wol wordt geverfd met ecologische verf. Vilt is in Mongolië een eeuwenoud product, dat onder andere wordt gebruikt om de Gers, de traditionele, ronde tenten te isoleren.

Hier kun je vrijblijvend meer informatie en/of inkoopprijzen opvragen.

Contactgegevens Esgii

Esgii.nl
Herengracht 15
2312 LA   Leiden
Tel.: 06-18290203

Website: www.esgii.nl
E-mail: info@esgii.nl

 

Duurzame sloffen

februari 14, 2017 Dieuwke De kledingkast, Minder afval

shop5062200.pictures.10_herenslof_High_Boots_brown_afb1grSloffen, ik draag ze iedere dag, net als de gemiddelde vrouw vermoed ik. Al helemaal nu er zelden nog vloerbedekking in onze huizen liggen. Toen ik vorig jaar van Sinterklaas nieuwe pantoffels kreeg en ze mijn voeten niet warm hielden en in no-time ook stuk gingen dacht ik, dit moet anders. Ik wil warme pantoffels die duurzaam gemaakt zijn. Dus ik ging op zoek.

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het merk ‘Esgii’. Esgii maakt sloffen/pantoffels voor dames, heren en kinderen én ze zijn heerlijk warm, fairtrade en duurzaam.

MONGOLIË

De sloffen worden in Mongolië gemaakt. In Mongolië leeft ruim een derde van de bevolking ver beneden de armoedegrens, tachtig procent daarvan heeft een direct gebrek aan voedsel en andere eerste levensbehoeften. Esgii leert vrouwen hoe ze vilt kunnen maken en verwerken. Ze verdienen daar genoeg geld mee om hun gezin te onderhouden. Voor sommigen is het trouwens meer dan een cruciale bron van inkomsten alleen. Ze werken ook met groepen vrouwen die een geestelijke stoornis hebben. Voor hen heeft het werk een belangrijk therapeutisch effect. (bron: www.esgii.nl)

 

Foto: @kissmyarts.nl

Foto: @kissmyarts.nl

MATERIAAL

De vilten sloffen zijn gemaakt van pure Merino wol. De wol wordt zeer goed gekaard, de stijve wolharen worden er tussenuit gehaald zodat er zachte wol overblijft. Dit is een intensief werkproces. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen zijn behaaglijk warm. Je kunt in deze video zien hoe de sloffen worden gemaakt.

Wil je meer lezen over de werkomstandigheden? Kijk dan op www.esgii.nl

Ik heb mijn sloffen nu drie maanden en eerlijk is eerlijk, ze zitten heerlijk! Ik heb er nog geen koude voeten in gehad en ze moeten volgens Esgii wel een paar jaar meegaan. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de onderkant wit is en ja, dat blijft natuurlijk niet wit. Ze zijn aardig aan de prijs, maar aan de andere kant, ik draag ze dagelijks en als ze een aantal jaren mee gaan zijn ze eigenlijk helemaal niet duur. Ook weet ik dat dat ik met het kopen van deze sloffen mensen help die het geld écht nodig hebben.

Interesse? Kijk op www.esgii.nl of bestel ze via bol.com.


geschreven door DIEUWKE - 07-09-2017 21:30

 

Warme wollen pantoffels van esgii

Duurzame dameskleding, 7 januari 2017
 

warme wollen pantoffels van Esgii

Ik plof op de bank en verwissel m’n schoenen voor m’n pantoffels.

Relax. Dan weet ik dat ik thuis ben. Fijn.

Nu zocht ik al een tijdje naar duurzame, écht warme wollen sloffen. Ik heb ze gevonden.

warme wollen pantoffels van Esgii


Handgemaakte wollen pantoffels uit Mongolië

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik Esgii. Zij verkopen warme pantoffels voor dames, heren én kinderen. In diverse modellen en verschillende kleuren vilt.

Ik viel voor dit lichtgrijze vilten paar, met crème-kleurige binnenkant van het merk Tova. De onderkant is van leer, met daarop de schoenmaat gestempeld.

Het vilt is gemaakt van merino: 100% natuurlijke schapenwol. In het Noorden van Mongolië zijn veel schapen. De bevolking gebruikt hun wol al eeuwenlang. Bijvoorbeeld om hun Gers, zo’n traditionele ronde tent, te isoleren.

In Mongolië is veel werkeloosheid: een derde van de bevolking leeft ver beneden de armoedegrens. Daarom worden de sloffen van Tova nu juist hier gemaakt. Onder goede fair trade omstandigheden. Zo krijgen de arbeiders twee keer per dag een gratis maaltijd. En zijn de gebouwen aangenaam om te werken in de zomer én de winter.

Het hebben van een baan maakt een groot verschil. De arbeiders krijgen een leefbaar loon. Dat betekent dat niet alleen zij van hun salaris kunnen leven, maar dat ze ook eten kunnen betalen voor het hele gezin én de kinderen naar school kunnen.

Fijn, zo zitten ook zij er warm bij door de aankoop van jouw wollen sloffen.

warme wollen pantoffels van Esgii

En hoe worden die wollen sloffen dan precies gemaakt?

Op de website van Esgii zie je stap voor stap hoe ze de vilten sloffen in elkaar zetten.

In het kort:

  • Ze scheren de schapen op een diervriendelijke manier.
  • Ze wassen en kammen de wol: de stijve wolharen gaan eruit, zodat er zachte wol overblijft.
  • Ze verven een deel van de wol met ecologische verf, sommige wol blijft naturel.
  • Ze leggen 2 lagen wol op elkaar en ze wrijven hier hard overheen met heet sopwater zonder chemicaliën. Door de wrijving haken de vezels van de wol in elkaar: er ontstaat vilt. Dit is hard werken!
  • Als je goed kijkt zie je dat mijn sloffen uit 2 kleuren ontstaan, dan zijn er dus 2 verschillende kleuren op elkaar gevilt.
  • Het vilt moet nu drogen. Daarna knippen ze het vilt en meten de sloffen na.
  • Ze brengen eventuele versieringen aan en de zool wordt erop gemaakt.
  • Tadaaa! Jouw handgemaakte warme wollen pantoffels zijn klaar.

 

Waarom zijn wollen pantoffels eigenlijk zo lekker warm?

Want warm, dat zijn ze. Normaal droeg ik dikke sokken in mijn sloffen. Soms twee paar. Dat is nu niet meer nodig. Zelfs met blote voeten blijft het heerlijk warm.

Wol is namelijk een wonderstof. Echt, ik geloof niet in magie, maar wol is magic. Het helpt namelijk om je lichaamstemperatuur stabiel te houden. Wollen kleding is dus warm in de winter en koel in de zomer.

Hoe? In wol zit keratine, een eiwit dat in alle dierlijke haren zit. Keratine zorgt voor een stabiele lichaamstemperatuur. Daarnaast heeft wol kleine poriën die vocht transporteren naar buiten. Als je zweet, ademt wol het vocht dus uit.

Zo blijven je voeten in wollen sloffen droog en comfortabel. In de winter én de zomer.

Op de foto zie je het model Grey Mule van Tova, verkrijgbaar in de webshop van Esgii. Dit paar kost € 76,95.

Voor deze blogpost ontving ik een review exemplaar. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Tags from the story

duurzame kinderkleding, fair trade, instagram, pantoffels, schoenen, wol


geschreven door Laura & James - 08-09-2017 

 

esgii brengt nieuwe collectie uit!

Geschreven door Elsbeth Langendonk - 26-09-2017 

ESGII BRENGT NIEUWE COLLECTIE DUURZAME EN MODIEUZE COOL WOOL SLOFFEN

Nu de herfst is begonnen wordt het weer tijd voor mooie, warme en comfortabele sloffen aan de voeten. Sloffen expert esgii verwelkomt het najaar met een trendy nieuwe collectie vilten sloffen. Licht in gewicht, duurzaam en aangenaam warm in de herfst en winter.

De nieuwe collectie sloffen is gemaakt onder het eigen esgii label. Ze laten vermoeide voeten heerlijk ontspannen en zijn aangenaam warm. Esgii zorgt ervoor dat jij er hip én verantwoord bij loopt!

Cool Wool Sloffen
Goede sloffen dragen eraan bij om in de winter niet onnodig te stoken. Je kunt ervoor zorgen dat je binnenshuis comfortabele en warme kleding draagt. Voeten koelen makkelijk af, zeker op een koude vloer. Daarom is het handig om in de winter een lekker paar sloffen aan te trekken. Dan heb je het eerder warm. Voor de sloffen van esgii wordt een mix van Mongoolse schapenwol en Merino wol gebruikt. Het fijne daarvan is dat de sloffen het hele jaar door gedragen kunnen worden. Wol ventileert en houdt je voeten in de zomer koel en in de winter lekker warm.

De nieuwe collectie komt uit het atelier van Angel Felting en bevat vilten sloffen in verschillende modellen: hoge sloffen, instapsloffen en pantoffels voor dames, heren en kinderen. Ook wat kleur betreft is er veel keuze. Ga voor vrolijk blauw, stijlvol ecru of natuurlijk groen. De uitstekende pasvorm maakt de pantoffels erg comfortabel. Eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit.

Duurzaam en fairtrade
De sloffen van esgii zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen vanaf babymaatjes tot en met maat 49. De pantoffels worden met de hand gemaakt in Mongolië en zijn duurzaam. Zo geef je niet alleen anderen, maar ook jezelf een goed antwoord op de vraag waar je die geweldige sloffen vandaan hebt. Onlangs heeft esgii zich aangesloten bij The World Fair Trade Organisation waardoor je zeker weet dat de makers een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Elk item is gemaakt met zorg voor mens, dier en milieu. 100% feel good dus!

Over esgii
Esgii is in 2009 ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië, toen de oprichters in contact kwamen met de lokale bevolking die viltproducten maakte. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Met ervaring in textiel ontwerp, vilt en kunst, ontwerpt esgii de sloffen en pantoffels in Nederland. Productie vindt plaats bij individuele producenten, kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen in Mongolië die handelen volgens de principes van Fair Trade. Zij leggen zich toe op het stimuleren van werkgelegenheid en het opleiden van hun werknemers, die daarmee een kans krijgen op een betere toekomst. Bekijk het complete assortiment op www.esgii.nl.

 

 

* Nu de winter begint is het tijd voor sloffen.

20 december 2017

Nu de winter begint is het weer tijd voor mooie en comfortabele sloffen aan de voeten in huis. Esgii verwelkomt het winterseizoen met een geweldige en hippe vilten sloffen collectie. De sloffen zijn licht in gewicht, duurzaam en aangenaam warm aan je voeten en een perfect kado voor onder de boom. De nieuwe collectie die je op de website van Esgii vindt zijn gemaakt onder het eigen Esgii label. Ze laten je voeten ontspannen en warm worden en blijven. Ook voor de kleine kindervoeten hebben zij een mooie collectie beschikbaar. Esgii zorgt ervoor dat jij, je kind of partner er hip én verantwoord bij loopt dit seizoen.

Goede sloffen dragen eraan bij om in de winter onnodig te hoeven stoken, scheelt een hoop kosten en je zit ook nog eens in stijl op je bank naast de kerstboom. Ik zorg er altijd voor dat we binnenshuis comfortabele en warme kleding dragen tijdens dit koude seizoen, maar ik merk altijd dat voeten makkelijk en snel afkoelen op een koude vloer. Vooral bij kleine kinderen die nog dagelijks op de grond spelen met hun playmobil. Daarom is het handig om in de winter een paar goede kwaliteit sloffen aan te trekken niet alleen bij jezelf, maar ook bij je kinderen met een paar sloffen aan heb je het eerder warm en blijf je ook warm. Voor de sloffen van Esgii wordt een mix van Mongoolse schapenwol en Merino wol gebruikt. Het fijne daarvan is dat de sloffen het hele jaar door gedragen kunnen worden. Wol ventileert en houdt je voeten in de zomer koel en in de winter lekker warm.

De nieuwe collectie bevat vilten sloffen in verschillende modellen: hoge sloffen, instapsloffen en pantoffels voor dames, heren en kinderen. Ook wat kleur betreft is er heel veel keuze. Liever niet neutraal, maar een kleurtje: ga dan voor blauw, ecru of groen! De uitstekende pasvorm maakt de pantoffels erg comfortabel. Eenmaal deze hippe sloffen aan, trek je ze niet meer zo snel uit. Ik ben er echt ontzettend blij en tevreden mee, wij hebben verschillende sloffen voor de jongens en voor mezelf een paar. De sloffen van Esgii zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen vanaf babymaat tot en met maat 49.

Leuk om over Esgii te weten is dat de pantoffels met de hand worden gemaakt in Mongolië en duurzaam zijn. Onlangs is Esgii dan ook aangesloten bij The World Fair Trade Organisation, waardoor je zeker weet dat de makers een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Elk item uit de webshop is gemaakt met zorg, zorg voor mens, dier en milieu.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met ESGII en medemogelijk gemaakt door KLEERTJES VAN KICK, WOBBEL & CLAESENS.

Webshop Lifestyle Magazine

2017 - 2018 Webshop lifestyle magazine is een initiatief van hippehops.nl, pers-wereld.nl en itsamodesign.nl