KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen. *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België

BLOG ESGII

NIEUWSBRIEF VAN ESGII?

Blog lezen van esgii

Op de hoogte blijven van het esgii nieuws of als er weer een nieuwe Blog is geschreven?
Schrijf je in en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en tips!

Voor de kennismaking ontvang je een KORTINGSBON! 

BLOG

terug

Angel Felting uit Mongolië

Mijn passie voor vilt heb ik voortgezet in het bedrijf esgii. Esgii werkt met vier verschillende bedrijfjes samen. Esgii is ooit begonnen met twee bedrijfjes in Mongolië, maar dit is inmiddels uitgebreid naar vier verschillende. De diversiteit zit het in de grote van het bedrijf, vrouwenorganisatie en Nomadenfamilies die nog rondtrekken in Mongolië. Dit zijn de bedrijfjes: Angel Felting, Coop Union, MIM en Tova.

 Annelies in Mongolië 

Foto: @kissmyarts tijdens mijn bezoek aan Mongolie. 

Via deze blog wil ik uitleg geven over de maker Angel Felting.

Angel Felting is een producent voor vilt en wollen producten. Voor de esgii sloffen gebruiken ze een mix van Mongoolse schapenwol en Merino wol. De sloffen worden deels met eigen ontwikkelde viltmachines gemaakt en deels met de hand. De medewerkers krijgen een eerlijk loon eten een warme maaltijd met de lunch en krijgen steun in schoolgeld voor de kinderen. Het bedrijf bestaat al ruim 10 jaar en ondertussen werken er ook al families in het bedrijf. Ook andere levensbehoeften worden zoveel mogelijk verstrekt. Angel Felting heeft het "Certificate of green production of Mongolian chamber of commerce". 

Voor esgii produceren zij een aantal modellen die vallen onder het merk esgii. Dit zijn de High boots, Feston en Garden sloffen.

           High boots brownyellow boots dames en herenGarden sloffen   feston green sloffen

Daarnaast ook sloffen onder hun eigen merk Angel Felting: de Hoge, lage en instapsloffen in de kleuren ecru, grijs en bruin. Hierbij wordt alleen merinowol gebruikt en sommige modellen zijn voorzien van deels Kameel wol en Yak wol.

            Tomas herensloffenSilver sloffen instap sloffen esgiiinstap herensloffen

Vilt wordt van schapenwol gemaakt, in dit geval van schapen die door Mongoolse nomaden worden gehouden en dus vrij kunnen rondlopen. Als het avond wordt komen ze weer terug naar de Nomaden familie en blijven ze de nacht bij de Ger-tenten. De families hebben dan 1 of 2 honden om zo de kudde te bewaken. De man heeft een paard en kan zo ook sneller de kudde opzoeken. De schapen worden geschoren in de lente. In Mongolië gebeurt dat met grote scharen waarmee de wolvacht snel, diervriendelijk en met de hand wordt afgeknipt.

Nomaden in Mongolië

Annelies Hendriks

esgii

 


geschreven door Annelies Hendriks - 19-02-2019 05:19

laatst geupdate op : 23-07-2021 23:21

tags : sloffen, angel felting, mongolie, pantoffels, high boots, vilt