KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen. *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België

BLOG ESGII

NIEUWSBRIEF VAN ESGII?

Blog lezen van esgii

Op de hoogte blijven van het esgii nieuws of als er weer een nieuwe Blog is geschreven?
Schrijf je in en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en tips!

Voor de kennismaking ontvang je een KORTINGSBON! 

BLOG

terug

Producent TOVA

camel pantoffelsgrey mule sloffenseagreen slippers voor heren

 

De vilten sloffen van Tova zijn van hoog kwaliteitsniveau, van pure Merino wol. De wol wordt zeer goed gekaard, de stijve wolharen worden er tussenuit gehaald zodat er zachte wol overblijft. Dit is een intensief werkproces. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen zijn behaaglijk warm. De uitstekende pasvorm maakt de pantoffels erg comfortabel. De sloffen worden aan het eind nog eens stevig gevilt door de mannen die bij Tova werken. Zo zijn deze sloffen heel stevig en lopen ze niet uit.

Tova is een lid van het initiatief voor ethische handel (IEH) sinds het voorjaar van 2008. IEH is een drijvende kracht en een Resource Center voor ethische handel. De productie vindt plaats in Noord-Mongolië, op de grens met Siberië. Dit gebied kent een zeer hoge werkloosheid. Tova benadrukt dat werknemers een fatsoenlijk salaris krijgen. Dat betekent dat zij moeten kunnen leven van hun salaris. De kosten van levensonderhoud, die belangrijk zijn in een land met zeer hoge inflatie. De salarissen moeten daarop worden afgestemd.     

Hier een video om te zien hoe de sloffen gemaakt worden.
                          
Tova heeft geïnvesteerd in goede productiegebouwen, waar het personeel goede arbeidsomstandigheden heeft, zowel in de zomer als de winter. Ze krijgen twee keer per dag een gratis maaltijd geserveerd. Alle medewerkers zijn verzekerd. Het hebben van een baan, maakt een groot verschil. De kinderen kunnen onderwijs volgen, ze hebben eten voor het hele gezin, en ze leven onder veilige sociale omstandigheden. De medewerkers zijn trots op hun werk en bieden daardoor hoge kwaliteit van vilten sloffen!

esgii verkoopt al vanaf het begin de Grey Mule sloffen, nu hebben ze een splitje aan de zijkant i.p.v. aan de voorkant en ook een bruine leren zool. Ziet er nu net iets beter uit!

De Slipper Seagreen is een heren instapslof die prettig om de voeten zit. Deze sloffen moet wel ingelopen worden en gaat de inzet van de slof nog wel een beetje vormen naar de voeten.

De Camel sloffen zijn er ook al vanaf het begin maar voor mannen en vrouwen. Dus van maat 36 t/m 47 (als ze op voorraad zijn). Het bijzondere aan deze sloffen is dat ze aan de buitenkant van merino wol zijn en aan de binnenkant voorzien zijn van kamelen wol.

Dit is wel wat duurder dan wol maar van zeer goede kwaliteit en super zacht voor de (blote) voeten. Deze sloffen zijn zowel heerlijk in de zomer (met blote voeten) en in de winter met sokken aan!

 

vilten bij Tova

 

camel sloffen in mongolie


geschreven door Annelies Hendriks - 14-04-2019 10:28

laatst geupdate op : 22-10-2021 05:23

tags : tova, esgii, sloffen, heren sloffen, damessloffen, dames sloffen, merinowol, kamelenwol, camel, grey mule, seagreen sloffen, heren pantoffels, pantoffels, sloffen heren