KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen. *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België
 
powered by myShop.com
1 - 2

GURUS SLIPPERS

Esgii wilde een zomerproduct toevoegen aan de esgii website.
Zo ben ik door een zoektocht gekomen op deze natuurlijk rubberen slippers Gurus.
In Kerala, in India wordt voor elk verkocht paar slippers, weer een rubber boom geplant!
gurus-slippers
In deze omgeving, die soms "Gods Eigen Land" genoemd werd door zijn weelderige schoonheid ontdekt, men vond de perfecte plaats om het rubber voor de Gurus slippers daar  duurzaam te laten maken door de familiebedrijven daar ter plaatse.
 
gurus-slippers-india-esgii
De Gurus slippers zijn ontstaan door Prem & Joe die vrienden werden tijdens het werk in New York. 5 jaar later, op een reis naar India, heeft Prem de oude houten Indiaanse sandaal gevonden dat voor de Gurus slippers heeft geïnspireerd. Pas toen ze aan een nieuw ontwerp gingen werken, ontdekten ze dat hun families op loopafstand van elkaar in India woonden.

Elk paar Gurus slippers bevat vers rubber uit de familie bedrijven in India. Deze boerderijen zijn door generaties doorgegeven en blijven voor sommige familieleden een bron van inkomsten. De productie gebeurt in India maar hebben zich inmiddels uitgebreid naar China. 

Het ontwerp wordt beïnvloed door duizenden jaren Indisch erfgoed.
De originele sandaal is gedragen door Gandhi, het is een prachtige mix van oude geschiedenis en de moderne stijl. Niet alleen zal je met deze Gurus slipper originele slippers dragen, maar ze blijven beter zitten dan elk andere flip-flops die je hebt! De Gurus slippers hebben een tijdloos design! U zult altijd opgemerkt worden in Gurus slippers, ze zitten comfortabel en ze zullen altijd blijven zitten!
 
rubberboom-gurus-slipper
Het duurzaam met de hand geoogst rubber is een beeld van wie we zijn, waar we vandaan komen en onze inzet voor het milieu. Elke partij Gurus bevat natuurlijk rubber die duurzaam afkomstig is van de familiebedrijven in India. In tegenstelling tot traditionele slippers, flip-flops en sandalen die gemaakt zijn van synthetische materialen, gebruiken we natuurlijk rubber als ons primaire ingrediënt, waardoor Gurus slippers veel beter voor de planeet zijn.

De Gurus verpakkingen zijn ook van milieuvriendelijke materialen. De natuurlijke jutezakken, waar de sloffen in kunnen en naar het papier en karton waarmee onze sandalen worden verzonden, streven we ons effect op de prachtige wereld om ons heen te beperken.

De slippers hebben een zachte, dikke zool. De zachte natuurlijke rubberen zool is dikwijls dikker dan de meeste slippers en zorgen dus voor extra comfort. Ze voelt bijna alsof je op een kussen lopen!

Koop een paar Gurus en plant een boom!

Door een partnerschap met “Trees for the Future”, plant men een boom in de ontwikkelingslanden voor elk gekocht paar. Bomen profiteren niet alleen van het milieu, maar ook personen in noodbehoeften. We hebben ervoor gekozen om te werken met  “Trees for the Future”, vanwege hun extra focus op onderwijs, het onderwijzen van duurzame landbouwpraktijken naast de aanplant van bomen.
Duurzaamheid staat centraal in wat we doen, dus we wilden ons effect verminderen, terwijl we werken om bomen te planten die een leven zullen duren. Bomen zijn niet alleen de bron van Gurus, maar ondersteunen ook de omgeving, dieren en mensen.
 
gurus-slippers-india-esgii-fairtrade