Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Nu 10% korting op alle producten!
Esgii logo Esgii logo

Vilten dames sloffen Stitch grapefruit

€ 64,95

 • Rood-oranje vilten sloffen met stiksteek - Goede kwaliteit en duurzaam voor jaren!
 • Details wollen pantoffel - De rand van de slof is afgezet met een witte stiksteek.
 • Warme voeten - Mix van Mongoolse wol en Merino wol, de wol ademt.
 • Betrouwbaar product - Deze sloffen van wol worden met zorg voor mens, dier en milieu in Mongolië gemaakt!
 • Perfecte loopcomfort - Met deze comfortabele dames sloffen heb je voor jaren plezier!
 • Instap pantoffels voor het hele jaar - Koel in de zomer, warm in de winter!

  Kleur
  Oranjerood/ Ecru
  Maker
  esgii
  Maat
 • PASVORM
  De Stitch sloffen kan je gemakkelijk aan doen. De warme sloffen hebben een goede zool. De pasvorm maakt dat de pantoffels erg comfortabel zijn en zich zullen aanpassen naar de vorm van de voeten.
  MATERIAAL
  Sloffen: Deze handgemaakte sloffen zijn gemaakt van vervilt schapenwol. Door middel van wrijving van water en zeep krimpt de wol die door de fijne schubben in de vezels in elkaar haakt. Het resultaat is dan vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Zo is vilt net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat betekent dat de voeten altijd een aangename temperatuur hebben, ongeacht de buiten temperatuur. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm.
  De schapenwollen pantoffels bestaan uit een vilten buiten en binnenlaag. De buiten laag is roze-rood kleurige schapenwol. De wol aan de binnenkant heeft de natuurlijke kleur waardoor er nog Lanoline in het gevilte wol zit. Deze wol wordt gemengd waardoor de binnenkant een ecru kleur heeft. De lanoline (dierenwas) die zich in de wol bevindt, wordt gebruikt in de medische wetenschap. Het verzacht de voeten met reumatische, gewrichts- en spierpijn.
  Zool: De pantoffels hebben een extra ecru kleurige laag vilt als zool met daarop een lerenzool. Deze lerenzool heeft een lichte kleur. Sommige maten hebben tijdelijk een beige kleur leren zool. De sloffen hebben een dikkere zool door de extra laag vilt.
  MAAT
  Je kunt uitgaan van je eigen schoenmaat. Bij twijfel kijk op de pagina met de Maatvoering of stuur een email naar info@esgii.nl
  ONDERHOUD
  De wol heeft een zelfreinigende eigenschappen en ademt.
  Het vilt heeft een mooie eigenschap dat het water- en vuilafstotend is.
  Klop de sloffen buiten geregeld uit en ze kunnen worden gestofzuigd.
  Wil je de sloffen laten opfrissen, laat ze dan een nachtje buiten staan. Wol ventileert.
  Verwijder vlekken met een vochtige doek, met een beetje wolwasmiddel.
  We adviseren de sloffen niet te wassen in de wasmachine, omdat ze kunnen krimpen. Toch willen wassen? Doe het dan op een wol programma met alleen de sloffen en doe ze na het wassen direct aan zodat ze zich weer kunnen vormen naar de voeten.
  FAIR TRADE
  De sloffen van de maker Angel Felting. die je bij esgii kunt kopen worden gemaakt op basis van Fair Trade. Dat betekent dat de makers van de schapenwollen sloffen een eerlijke beloning krijgen voor hun producten. De producten worden van vilt gemaakt en geproduceerd in Mongolië. Esgii is het Mongoolse woord voor vilt. De warme bruine pantoffels zijn duurzaam en worden met de hand gemaakt. Het maken van deze producten zorgt voor werkgelegenheid en inkomsten onder de Mongoolse bevolking. Deze wollen sloffen zitten dus niet alleen heel lekker, je draagt ook een steentje bij aan de wereld.