Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Sloffen en pantoffels van wolvilt

Zijn sloffen en pantoffels niet een ieders ‘guilty pleasure’? Maar waarom eigenlijk? Want niets is zo fijn als bij thuiskomst je hakken of schoenen uit te doen en je voeten rust te gunnen in een paar heerlijk zachte pantoffels. En zeg nu zelf: sloffen hoeven er echt niet meer ouderwets uit te zien! Esgii sloffen en pantoffels hebben een trendy uiterlijk: écht schoenen voor in huis waar je mee gezien mag worden. Sloffen en pantoffels zijn zowel populair onder mannen als vrouwen. Ook kinderen lopen graag op slofjes.
 
In het esgii assortiment vindt je dan ook modellen voor iedereen! Ga je voor de trendy ‘high boots’ of ben je meer het slipper-type? Ook voor de allerkleinste vindt je in het esgii assortiment schattige slofjes. Deze hebben de vorm van laarsjes en houden voetjes en enkels warm en beschermd. Bekijk het hele assortiment op esgii.nl

Sloffen en pantoffels voor ultieme voet-ontspanning

 
Esgii sloffen en pantoffels zijn lekker warm en zacht. Dit komt door de bijzondere kwaliteit wol waarvan ze gemaakt zijn. Dat maakt ze heerlijk om op te lopen. Zowel met blote voeten, maar ook met sokken. De sloffen en pantoffels sluiten mooi om de voet, hebben een lederen of rubberen zool voor stabiliteit, maar geven de voeten gelijktijdig alle bewegingsvrijheid.
 
Ieder moment dat je geen schoenen aan hoeft te hebben wil je jouw esgii’s dragen. Gecombineerd met een joggingbroek en zachte trui vormen ze een ultieme outfit om in te relaxen. 

De bijzondere buiten- en binnenkant van esgii sloffen en pantoffels

 
Esgii (spreek uit als ‘eskie’) is het Mongoolse woord voor ‘vilt’. Vilt is het materiaal waaruit esgii sloffen en pantoffels voor een groot deel gemaakt worden. Maar niet zomaar vilt. Esgii viltproducten worden gemaakt uit de fijnste wol van schapen die vrij en blij in Mongolië alle ruimte hebben om te grazen en te leven. Vrijwel nergens ter wereld leven zoveel schapen als in Mongolië. De bevolking heeft dan ook een lange traditie in het verwerken van wol. Vilt ontstaat tijdens een speciaal proces dat ervoor zorgt dat wolvezels in elkaar haken en zo een dikke stof vormen.
 
Tegelijkertijd behoudt vilt alle mooie eigenschappen van wol. Het is zacht, sterk, zelfreinigend en het ‘ademt’. En dat is fijn! Want het betekent dat – anders dan bij synthetisch vilt – esgii sloffen en pantoffels niet alleen 100% natuurlijk zijn, maar ook dat je er geen zweetvoeten in krijgt. Wolvilt houdt de voeten heerlijk warm bij koude temperaturen, maar voelt verkoelend aan bij warme temperaturen. Koop je esgii huisschoenen, dan koop je een 100% natuurproduct, dat met liefde en zorg wordt gemaakt.
 
Voordelen van vilten sloffen en pantoffels

Naast comfortabel zijn vilten sloffen en pantoffels natuurlijk ook nog lekker warm. Maar er zijn nog meer voordelen. Door sloffen en pantoffels te dragen houd je bijvoorbeeld je huis schoner. Schoenen worden vies doordat je ze buiten draagt en dat vuil neem je mee naar binnen. Door je schoenen achter te laten bij de deur en meteen je sloffen en pantoffels aan te trekken blijft de vloer schoon.
 
Voor kinderen zijn sloffen en pantoffels ideaal, omdat zij graag door het huis rennen. Met schoenen kan dit flink wat lawaai maken, maar op sokken glijden ze al snel uit. Kindersloffen met antislipzolen zijn de ideale oplossing.
 
Tips voor nóg meer plezier van je esgii aankoop
 

  • Hoewel esgii producten in Mongolië worden gemaakt, komt de maat overeen met de in Nederland geldende schoenmaten. Je hoeft niet een maat groter of kleiner te bestellen.
  • Net als bij alle nieuwe schoenen, dragen ook esgii pantoffels en sloffen iets stugger. Dit gaat door het dragen snel weg. Het wolvilt soepeler, maar het comfort en de hoge kwaliteit van het vilt verandert hierdoor niet.
  • Onze viltproducten zijn een 100% natuurproduct, gemaakt uit schapenwol. Stop je vilten sloffen en pantoffels daarom nooit in de wasmachine, en was ze ook niet op de hand. Hiermee wordt het vilt-proces geactiveerd. Denk maar aan wat er gebeurd wanneer je een wollen trui te warm wast. Ook je slof of pantoffel krimpen wanneer ze wast!
  • Je kunt je pantoffels en sloffen onderhouden door ze regelmatig even uit te kloppen of af te borstelen. Wil je een vlekje wegwerken? Dep (niet wrijven) de vlek dan voorzicht met een vochtig doekje met daarop wat wolwasmiddel.

 
Sloffen en pantoffels van esgii

De sloffen en pantoffels van esgii zijn uniek. Zij worden van heerlijk zacht vilt gemaakt door mensen in Mongolië. Dit gebeurt volgens het principe van Fair Trade, wat inhoudt dat de makers een eerlijke beloning krijgen voor hun arbeid. Er zijn sloffen en pantoffels in verschillende modellen en kleuren. Lage instappers en slippers zijn luchtig en gemakkelijk om aan te trekken. De hogere modellen sloffen en pantoffels zijn heel trendy en houden ook je enkels lekker warm. De kleuren lopen uiteen van basic tot opvallend. Er zijn zoveel soorten sloffen en pantoffels dat je altijd wel een paar sloffen en pantoffels vindt die perfect bij jou passen. Geef de pantoffels cadeau aan je partner en kinderen of houd ze lekker voor jezelf.
 

damessloffen-pantoffels