Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Creative Textile design

Al het werk is op de Facebook pagina van Creative Textile design te zien!

Ook staan daar producten te koop in de shop.


Mocht je interesse hebben in deze producten, stuur dan een email naar info@esgii.nl
 

 

Colorful and Natural

Natural heeft een eigen betekenis, deze producten zorgen voor een natuurlijke sfeer in huis, eenvoudige zachtheid. Rustig en sobere kleuren in natuurlijke textiele materialen.
Colorful zorgt voor een vrolijke sfeer in huis, door accenten van kleur toe te voegen aan een interieur bieden deze kunstwerken sfeer, persoonlijkheid en inspiratie.

Mijn inspiratiebron voor Textiele Interieur Kunst is de natuur in structuren, lijnen, vormen en texturen. Dit valt onder het thema Natural.
Daarnaast zijn strakke vormen met symmetrie en abstractie begrippen die in mijn werk voorkomen waarbij kleur een belangrijke rol speelt, thema Colorful.

Creative Textile design biedt u Textiele Interieur Kunst.
Curtains met een eigen dessin of bewerking. Home decor om het interieur verder in te kunnen richten zodat de ruimte levend wordt gemaakt.
De producten zijn uniek, bieden warmte, hebben uitstraling en zijn mooi om naar te kijken. Creative Textile design creëert fijn wonen!

De producten zijn voornamelijk gemaakt van merino-wol en zijde en voelen behaaglijk zacht aan. De techniek die ik veelvuldig toepas heet Nuno-vilt, twee natuurlijke materialen samenvoegen. Er ontstaat een idee naar aanleiding van inspiratiebeelden of ik neem (nieuw)materiaal in mijn handen en bedenk me wat ik hiermee zou kunnen maken. Dit pas ik toe in verschillende technieken zoals vilten, nunovilten, wasmachinevilten, droog vilten, breien, haken. Mijn stijl van vilten is te omschrijven als een gevoel wat je weergeeft in kleur en materiaal. Ik laat een oude techniek op een verrassende wijze herleven.

Mijn vilt wordt ambachtelijk gemaakt met een techniek waarbij plukken wol in lagen en patronen neergelegd worden. Mijn stoffen ontstaan door diverse wollagen met accenten van andere soorten wol of zijde. Door middel van water, zeep en wrijving vervilt de wol, doordat de schubben in elkaar haken met als resultaat een non-woven materiaal. Vilt is een duurzaam materiaal met bijzondere eigenschappen: het is luchtdoorlatend, huidvriendelijk, elastisch, isolerend, water en vuil- afstotend. Na geruime tijd of door intensief gebruik kan de stof ‘pillen’. Dit is een normale eigenschap van wol. Als deze wolpluisjes eenmaal zijn verwijderd komt het niet meer terug.

vilten rolletjes kussen


Werk in opdracht


Als u een speciale wens heeft en een product in opdracht wilt laten maken neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

De Curtains zijn op maat te maken met service aan huis. Er kan eerst een ontwerp gemaakt worden, door eerst een huisbezoek te verrichten. De Curtains worden dan zo passend gemaakt bij het bestaande interieur met eventueel ook mogelijkheden tot aanpassingen van het interieur. Dit geld voor particulieren, maar winkels en kantoorruimtes komen er ook voor in aanmerking.

Annelies Hendriks - esgii


About

Annelies Hendriks (1975)

In Creative Textile design komen veel van mijn vaardigheden samen. Ik ben erg creatief. De behoefte om zelf iets op te starten volgde me al langer, nu is het dan toch gebeurt en staan mijn producten online.

Ik ben opgegroeid in Zeeland, Middelburg. Na mijn jeugd jaren, ben ik naar Amsterdam gaan studeren en heb ik na de modeacademie de opleiding voor Lerares in Textiel gevolgd. Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het onderwijs en heb ik in diverse creatieve vakken les gegeven. Het gezin breidde zich uit en we kregen de gelegenheid om naar het buitenland te gaan. Dat was voor mij een time-out periode, even heel iets anders doen. Eenmaal terug in Nederland heb ik mijn graadloze bevoegdheid gehaald voor Beeldend onderwijs. De wens om voor mezelf te beginnen heb ik doorgezet. Daardoor is de webshop op www.esgii.nl nu ook mijn passie voor vilt. Kijk maar! Vilten sloffen en pantoffels uit Mongolië!
 

Mocht je interesse hebben in deze producten, stuur dan een email naar info@esgii.nl