Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Damessloffen

Trendy & fair trade vilten damessloffen 

Wanneer je op zoek bent naar een fijn paar damessloffen, overweeg dan eens een paar vilten damessloffen. Esgii vilten sloffen en pantoffels dames, zijn namelijk gemaakt van wolvilt. En niet zomaar wolvilt, maar wolvilt van o.a. de wol van merinoschapen. Je draagt dus heerlijk warme wollen damessloffen. En dat is écht iets anders dan synthetisch vilt. 100% ademt, geeft warmte aan koude voeten, en verkoelt vermoeide warme voeten. Esgii damessloffen zijn het ware voetcomfort! 
Esgii damessloffen zien er leuk uit, en zijn (h)eerlijk om te dragen. Maar met de aankoop van dit duurzame merk doe je namelijk ook iets goeds voor de mensen die de mooie vilten sloffen maken. Maak kennis met de kleurrijke collectie esgii damessloffen, en kies je favoriete paar. 

Trendy damessloffen van vilt

De naam esgii is niet zomaar gekozen. Het is namelijk het Mongoolse woord voor vilt. Onze damessloffen worden gemaakt volgens een handmatige en traditionele methode om vilt te maken. De mooie kleur komt van ecologische verf. Puur natuur, ambacht, trots en liefde zijn de elementen waaruit esgii damessloffen, damespantoffels en damesslippers gemaakt worden. Afhankelijk van het model krijgen de huisschoenen een rubberen zool, of een 3-laags zool uit vilt en leder. Waar je ook voor kiest, met esgii’s loop je op wolkjes. 

Zeg maar dat tegen koude voeten 

Wij vrouwen staan erom bekend: koude voeten! En wie eenmaal koude voeten heeft, heeft het vaak helemaal koud. Koude voeten voor het naar bed gaan, zorgt er zelfs voor dat je lastig kunt inslapen. En ook na het opstaan direct ‘koude voeten halen’ op het laminaat of de stenen vloer is ook geen pretje. De oplossing: een paar heerlijke warme damessloffen! 
Daarnaast zijn esgii damessloffen een verademing voor vermoede voeten. Na een lange werkdag, een stevige wandeling of een avond uit op je favoriete hakken, is het heerlijk om je voeten thuis te hullen in zachtheid. Esgii huissloffen voor dames bieden de voeten comfort, rust en warmte. En.. ze zien er ook nog eens vrolijk uit! 

Vilten instapsloffen, muiltjes en high boot sloffen voor dames

Welke sloffen draag jij het liefst? Omdat smaken verschillen bestaat het esgii assortiment damessloffen uit verschillende modellen. Ideaal wanneer je graag vilten huissloffen draagt tegen koude trek over de vloer zijn de damessloffen in high boots-model. Deze boots reiken tot over de enkel en houden daarmee je voeten en enkels heerlijk warm. Ze zijn leverbaar in verschillende mooie kleuren. Ze hebben een vilten/lederen zool, maar je kunt er gerust ook even meer de tuin in bij droog weer. Deze heerlijke vilten huissloffen met hun trendy look zijn een echte aanrader! Kies je voor bruin, grijs, curry, seagreen of een van de andere natuurlijke kleuren? 

Vilten damesslippers

In de zomer zijn slippers fijn om te dragen. Esgii damesslippers zijn uiteraard gemaakt van vilt, wat ze aangenaam dragen maakt met blote voeten. Het model heeft zowel een open teen als hak. Een opstaande rand rondom de zool geeft de voeten steun en aangenaam draagcomfort. Esgii damesslippers hebben een rubberen zool. Je er gerust mee naar buiten stappen om te genieten van een kop koffie op het terras. Ook ideaal: stop ze in je koffer of tas wanneer je op vakantie of een dagje naar een spa-wellness gaat. 

Wollige sloffen voor voetcomfort

Draag je graag super wollige damessloffen, maar mag het wel wat meer trendy dan een slof met ‘granny-look?’ Dan zul je blij worden van de vilten instap pantoffels van esgii. Deze zien er hip en huiselijk uit en zijn leverbaar in vele frisse uni kleuren. Ze zijn leverbaar met en zonder decoratieve festonsteek langs de rand. Erg leuk zijn ook de instap huissloffen met de wat verhoogde wreef. Het model houdt het midden tussen instapslipper en een boot. Ze omsluiten de voet mooi en houden deze heerlijk warm. Bekijk de complete collectie vilten huissloffen voor dames op https://www.esgii.nl/-sloffen/-dames

Zachte, vilten huissloffen voor dames

Vraag je jezelf af wat het vilt van esgii damessloffen zo prettig maakt om te dragen? Dit leggen we je graag uit. Vilt is een dikke stof die gemaakt wordt uit wol. Het vilt van esgii sloffen ontstaat volgens een handmatig en traditioneel Mongools wasproces. Door de wol in natte toestand te draaien en wrijven haken de wolvezels in elkaar. Zo ontstaat een dikke laag die volgens wordt geperst tot een mooie dikte die we vilt noemen. Hoewel het maakproces wol verandert in vilt, behoudt het wel alle goede eigenschappen als wol. Dit wil zeggen dat het ‘ademend’, warm is tegen koude, maar verrassend fris wanneer het warm is. 

Bijzondere vilten damessloffen 

Esgii fair trade vilten damessloffen, heren- en kindersloffen worden 'Handmade in Mongolië', gemaakt. Het basismateriaal bestaat uit de bijzonder wol van Mongoolse schapen en het merinoschaap. Deze soorten staan bekend om hun zachte wolvezels. Mongolië is rijk aan grond waar schapen zich thuis voelen. Het land staat dan ook bekend om zijn vele schapen en de goede kwaliteit wol die deze prachtige dieren leveren. 

Blij voeten, blije schapen

Mongolië heeft miljoenen ‘blije schapen’ die precies zo leven zoals schapen dat graag hebben: vrij in de natuur in grote kuddes. Van verantwoord gehouden schapen, tot een duurzaam maakproces: met de aankoop van jouw esgii vilten damessloffen maak je duurzaamheid mogelijk. Met als kers op de taart een paar geweldige vilten pantoffels die zorgen voor warme voeten, zonder zweten. De wol die voor esgii pantoffels, slippers en huisschoenen wordt gebruikt, is namelijk niet alleen zacht. Het is ook aangenaam en warm, het ventileert ook goed. 
                           esgii-sloffencollectie-damessloffen