Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Vilten sloffen een wereld van verschil

sloffen, esgii, genoeg, schapenwol, herensloffen, damessloffen, pantoffels
Vilten sloffen een wereld van verschil

Steeds meer ondernemingen streven niet alleen naar financiële winst, maar ook naar winst voor mens en planeet. Genoeg werkt graag met deze bedrijven samen en biedt hen een podium. Een van die bedrijven is esgii.

Fairtrade en puur natuur: een wereld van verschil aan je voeten. Lekker warm én ventilerend, een hele fijne combinatie. Door je voeten de vilten sloffen van esgii te gunnen, zorg je er ook nog voor dat mensen in Mongolië een beter bestaan hebben. Dus die wereld van verschil? Die maak je hier én daar.

SCHAPENWOL UIT MONGOLIË
De sloffen van esgii worden gemaakt van vilt, dat wordt gemaakt van 100% natuurlijke schapenwol. In Mongolië is wol van oudsher ruim voorradig vanwege de enorme hoeveelheid schapen die daar leeft. Er leven zelfs meer schapen dan mensen! De traditionele Gers (ronde woontenten) worden al eeuwenlang geïsoleerd met vilt.

De schapen worden op een diervriendelijke manier geschoren en vervolgens wordt de wol gewassen en gekamd. Daarna worden twee lagen wol haaks op elkaar gelegd en met heet sopwater bevochtigd. Hier komen geen chemicaliën aan te pas. Door de wrijving draaien de vezels en haken ze in elkaar. Dit klinkt makkelijk en snel gepiept, maar het is een langdurig proces. Het kleuren van de wol gebeurt met ecologische verf. Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter; je kunt ze dus het hele jaar door met veel plezier en comfort dragen.

OVER ESGII
Het sloffenmerk esgii (spreek uit: eskie, het Mongoolse woord voor ‘vilt’) is in 2009 ontstaan nadat Annelies Hendriks een rondreis door Mongolië maakte. Ze importeert de vilten sloffen om zo een steentje bij te dragen aan betere leef- en arbeidsomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. De sloffen worden ontworpen in Nederland en geproduceerd in Mongolië door individuele producenten, kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen. Esgii handelt volgens de principes van Fair Trade.

COLLECTIE
Esgii heeft sloffen voor het hele gezin. De vaste collectie bestaat uit vrolijke UNI dames- en herensloffen: comfortabele instappantoffels in allerlei kleuren. Nieuw in de najaarscollectie 2021 zijn de Boots kindersloffen (maat t/m 35).

Slof esgii
KINDERSLOFFEN VAN ESGII
Alle sloffen hebben een heel gemakkelijke instap en je kunt ze zowel met als zonder sokken dragen. Een groot voordeel: ze kriebelen niet, want de Mongoolse schapenwol is heel zacht en aangenaam. De pasvorm is zo gemaakt dat de pantoffels zich zullen aanpassen aan de vorm van je voeten. Eenmaal aan is liefst nooit meer uit! Speciaal voor mensen die (ook) naar buiten willen zijn er de high boots Garden met rubberen zool.