Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Handgemaakte slippers van esgii

slippers, handgemaakte slippers, esgii, vilt, sloffen
Handgemaakte slippers van esgii

Schoenen passen geeft mij altijd een beetje het Assepoester gevoel. Zullen ze goed zitten of niet? Past het perfect om je voet heen of er is teveel ruimte aan de zijkant, bovenkant of voorkant. Wat dat betreft is het maar fijn dat er zoveel verschillende schoenenmerken zijn want voor iedereen zit er wel iets perfects bij. Met de zomer in zicht wilde ik voor op school nieuwe slippers die ook in de lente heerlijk warm zijn, maar in de zomer ook lekker koel. Met de handgemaakte slippers van esgii in handen hoopte ik dat ik deze prachtige muiltjes zou passen.

Esgii
Esgii (spreek uit: eskie) is het Mongoolse woord voor vilt. Om bij te dragen aan betere leefomstandigheden van de Mongoolse bevolking besloot Annelies Hendriks, de oprichter, de items naar Nederland te importeren. Het sloffenmerk heeft grote ervaring in textielontwerp, vilt en kunst en ontwerpt de sloffen en slippers in Nederland. Bekijk de hele collectie slippers hier

slippers en sloffen met een verhaal

Deze handgemaakte slippers en sloffen zijn gemaakt van vervilt schapenwol. Doordat water en zeep wrijving geven aan de wol krimpt deze waardoor de fijne schubben in de vezels in elkaar haken. Het product wat hieruit komt is vilt. Vilt is dus een stevige stof met de natuurlijke eigenschappen van wol. Stevig, warm en warmte regulerend. Warm in de winter koel in de zomer dus. En het beste van alles, je krijgt er geen vieze zweetvoeten in!

De schapenwollen pantoffels en slippers bestaan uit een vilten buiten en binnenlaag. De buiten laag is gekleurde wol. De wol aan de binnenkant heeft de natuurlijke kleur waardoor er nog Lanoline in het gevilte wol zit. De lanoline (dierenwas) die zich in de wol bevindt, wordt gebruikt in de medische wetenschap. Het verzacht de voeten met reumatische, gewrichts- en spierpijn.

Handgemaakte slippers
In een prachtig bewaartasje ontving ik de handgemaakte slippers: de vilten zomer slipper in de kleur bleached aqua. Ja mijn lievelingskleurtje zoals je al in mijn eerdere blog.kon zien. Omdat in het in de ochtend nog best fris was besloot ik de sloffen nog even eerst met sokken aan te dragen. Dat is prima en zit ook lekker. Ideaal want ik wil op school snel van schoenen en slippers kunnen wisselen. Soms draag ik gympen, soms draag ik teenslippers en dan weer sandalen. En dat betekent dat ik ook sokken en blote voeten afwissel.

Normaal gesproken laat ik mijn sloffen en slippers op school liggen, maar omdat het dit weekend lekker weer zou worden besloot ik om de handgemaakte slippers mee naar huis te nemen. Ik kon niet wachten om de zachte vilten stof op mijn blote huid te voelen en te kijken hoe dat zou passen en vooral voelen.

Door de mix van Mongoolse wol en Merino wol, ventileert de wol goed, maar is ook tegelijk koel en warm als het nodig is. Doordat de slippers een rubberen zool hebben kun je ze ook buitenshuis gebruiken. Ideaal voor korte stukjes in de tuin/ schoolplein of gewoon voor een langere wandeling. Doordat de tenen vrij zijn heb je een heerlijk fris gevoel. Ik heb de handgemaakte slippers met veel plezier gedragen de afgelopen dagen en de slipper begint al een beetje naar mijn voeten te staan. Nog zo’n mooie eigenschap van vilt zonder dat het de stevigheid verliest. Dat worden geen blaren, deze Assepoester is blij!