Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Dit zijn 4 fijne tips: overgang naar herfst

warme voeten, bewegen, sloffen, vitamine D, vilten sloffen
Dit zijn 4 fijne tips: overgang naar herfst

Donkere dagen, dikke regendruppels, vallende bladeren en een koude wind ? Jep, we moeten er weer aan geloven, de zomer is plaats aan het maken voor de herfst. Maar we waren zo lekker in balans, door de warmte van de zon en de lange lichte dagen. Nu is het de kunst om ook tijdens het najaar gewoon in balans te blijven. Maar geen zorgen, dat wordt easy peasy! Dit zijn 4 fijne tips: overgang van zomer naar herfst. Mark our words!

Tip 1: Out of office
Tijdens de zomermaanden geniet je vaak van een aantal weken vakantie, niets moet en alles mag. Maar dit kun je jezelf in het najaar natuurlijk ook gunnen. Al zijn het maar een paar dagen, een paar dagen zonder verplichtingen. Dat doet een mens goed, echt hoor! En dan heb je ook iets om naar uit te kijken. Slaap lekker uit en geniet van een ontbijtje op bed (dat het ’s ochtends langer donker is, wordt dan ook ineens een voordeel). Maak een heerlijke boswandeling en zoek natuurschatten op de grond, drink daarna thuis een kop warme chocomelk en zet een gezellige film op. Heus, zo mis je de zon echt even niet.

Tip 2: Warme voeten
Zorg dat je voeten er lekker warmpjes bij zitten dit najaar. We ruilen onze slippers in voor heerlijke warme sloffen en pantoffels. Heeft ook wel weer wat toch? De handgemaakte vilten sloffen van esgii zijn een aangename verwennerij voor je voeten. Esgii heeft een breed assortiment vilten sloffen voor dames, heren en kinderen. Deze vilten sloffen zijn handgemaakt in Mongolië, voelen super comfortabel aan en bovendien zijn ze ook nog eens duurzaam. Het product wordt namelijk onder eerlijke omstandigheden geproduceerd en verkocht. Dat geeft een warm gevoel toch? De vilten sloffen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, denk aan slippers, instapsloffen, hoge sloffen en pantoffels. Een absolute musthave voor dit najaar.
?vilten
Tip 3: Bewegen doet wonderen
Zodra het buiten kouder en natter wordt hebben we over het algemeen meer moeite met een sportroutine vasthouden, zelfs bewegen in het algemeen wordt een uitdaging. Lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank klinkt aantrekkelijker. Toch is het verstandig om te blijven bewegen, zeker om je weerstand tijdens het najaar op peil te houden. Een lekkere verfrissende avondwandeling of een uurtje in de sportschool stimuleert je nachtrust én je weerstand. Tip: ga direct uit je werk sporten. Dan hoef je na het eten niet meer de deur uit en kun je welverdiend genieten van een lui avondje (onder een dekentje) op de bank. ?

Tip 4: Vitamine D is de key
Helaas hebben we in Nederland ongeveer van september tot en met maart te maken met een tekort aan zonlicht. In deze periode staat de zon relatief laag en dit resulteert in onvoldoende UVB-straling en onvoldoende vitamine D. Onvoldoende vitamine D zorgt op haar beurt voor sombere gevoelens (soms zelfs winterdip/depressies), een lage weerstand en meer vervelende klachten. Vitamine D inname in de vorm van een supplement is zeker in deze maanden aan te raden! Vitamine D bestaat in verschillende vormen, maar alleen de vorm vitamine D3 heeft enig bestaansrecht in een supplement. Kijk daarom altijd of het supplement dat je wilt kopen vitamine D3 bevat. Op het etiket moet altijd staan welke vorm het supplement bevat. Vraag desnoods advies bij de apotheek.