Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Maak kennis met de prachtige sloffen van Esgii

Duurzaam, Esgii, FairTrade, Herfst, Lifestyle, Sloffen, Warm, Winter, Zacht
Maak kennis met de prachtige sloffen van Esgii

De winter komt eraan en daarmee ook de kou die hiermee gepaard gaat. Ik vind het dan ook heel fijn om lekker veel vesten, dekentjes en warme sokken of sloffen te hebben. De prachtige handgemaakte sloffen van Esgii maken het helemaal af, want deze wil je gewoon! Zo krijg je nooit meer koude voeten, ze zijn stevig en gaan jaren mee. Ideaal en duurzaam, we vertellen je er alles over en weten nu al dat jij deze ook heel graag wilt hebben!

Goede kwaliteit die jaren meegaat
De prachtige vilten high boots zijn handgemaakt en zijn heerlijk warm voor de voeten en enkels. Ze zijn heel comfortabel door de uitstekende pasvorm en zullen zich aanpassen naar de vorm van je voeten. Als je ze eenmaal aan hebt, dan wil je ze niet meer uittrekken. Deze variant is echter alleen geschikt als je geen smalle voeten hebt of een hoge wreef. Maar niet getreurd want je kunt in de webshop tal van verschillende sloffen terugvinden in diverse varianten en kleuren.

De voordelen van vilt
Wist je dat door middel van wrijving van water en zeep wol krimpt? Daarom is er gekozen voor vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Vilt is net zo sterk als wol, geeft warmte en is zorg voor een natuurlijke temperatuur, ongeacht de temperatuur buiten. Het ademt goed, dus je krijgt er geen zweetvoeten van en zijn bovendien ook licht in gewicht. Ideaal om te hebben en ze zijn duurzaam met de hand gemaakt in Mongolië.

Vilten high boots
Deze prachtige hoge vilten high boots bestaan uit een buiten- en binnenlaag. De buitenlaag bestaat uit licht grijze wol en de binnenkant heeft de natuurlijke kleur, waardoor er nog Lanoline in het gevilte wol zit. Lanoline is dierenwas die zich in de wol bevindt en wordt gebruikt in de medische wetenschap. Het verzacht de voeten met reumatische, gewrichts- en spierpijn. Bovendien hebben koude voeten zo geen kans meer! Ook hebben de sloffen een bruine leren zool en ondanks dat deze wat steviger is, is het niet gemaakt om hiermee buiten te lopen. Wat leuk om te weten is dat de neus van de vilten sloffen met de hand gestikt is, omdat de machine niet bij dat punt van de sloffen kan.

Wat vind ik ervan?
Ik vind de sloffen van Esgii fantastisch! Ze zijn warm, zacht en zorgen niet voor zweetvoeten of ongemak. Ideaal voor deze donkere koude maanden. Wist je trouwens dat ze worden gemaakt op basis van Fair Trade? Dat betekent dat de makers van deze prachtige sloffen een eerlijke beloning krijgen voor hun producten. Deze sloffen zijn dus niet alleen heel mooi en zitten heerlijk, maar je draagt zo ook een steentje bij aan de wereld.
Je kunt ook bij Esgii terecht voor kinder- en mannensloffen en deze sloffen die ik heb hebben ze tevens ook in de mannen variant. Superleuk om deze prachtige sloffen van Esgii cadeau te geven tijdens de feestdagen, dus neem gauw hier- een kijkje op de website en geniet van warme voeten in de herfst- en winterperiode!