Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Handgemaakte sloffen

Wanneer je je voeten het beste gunt, verwen ze dan met handgemaakte sloffen van wolvilt. Er zijn meerdere redenen om voor deze mooie handgemaakte sloffen te kiezen. Want esgii sloffen en pantoffels zijn meer dan superzachte comfort voor voeten. Esgii sloffen zijn ook fair trade. Ze worden met de grootste zorg volledig met de hand gemaakt in kleinschalige bedrijfjes in Mongolië. Van het maken van wilt uit wol, tot en met de liefdevol aangebrachte details op de sloffen: je koopt puur ambacht.
 
Esgii sloffen zijn heerlijk zacht en warm. Ze omsluiten voeten op comfortabele wijze en geven voeten de ruimte. Na een paar mala dragen gaan ze aangenaam naar de voet staan, zonder dat de sloffen te wijd worden. Eén maal esgii sloffen ervaren, en je voeten zijn ‘verliefd’!
 

Esgii sloffen, zijn 100% handgemaakte sloffen

 
En niet alleen handgemaakt. Ze zijn ook 100% puur natuur. Het geheim van het aangename voetcomfort van onze handgemaakte sloffen is merinowol, en vakmanschap dat binnen de families die de comfortabele pantoffels maken, van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ook de mooie kleuren van esgii handgemaakte sloffen is puur natuur, omdat het wolvilt wordt behandeld met uitsluitend ecologische verf. Comfort en puurheid: zo fijn kunnen alleen handgemaakte sloffen zijn!
 

Handgemaakte sloffen voor dames, heren en kids

 
De ruime esgii collectie pantoffels, sloffen en slippers zijn leverbaar als damessloffen, herensloffen en kindersloffen. Voor de allerkleinste zijn er schattige handgemaakte babyslofjes. Leuk voor je eigen kleintje, maar ook té leuk als geboortegeschenk.
 
Welke handgemaakte sloffen draag jij het liefst? Maak je keus in de esgii webshop. Je vind er:
 
Handgemaakte damessloffen, muiltjes en heerlijk warme high boots
Damessloffen: Draag je graag open sloffen, zoals slippers? Of kies je voor heerlijk warme sloffen die ook de enkels warm houden? Je vindt ze allemaal in de esgii collectie. Welk model je ook kiest, je kiest voor de hoge kwaliteit en zachtheid van handgemaakte pantoffels en sloffen.

Handgemaakte herensloffen, instappantoffels en high boots
Herensloffen: Zie je het liefst een paar makkelijke instappantoffels bij de voordeur staan, of kies je voor een paar trendy boots van vilt om je voeten rust in te gunnen? Ook in de esgii herencollectie vind je pantoffels met zachte lederen zolen voor binnen gebruik (maar zet er gerust even de vuilniszakken mee buiten, daar kunnen ze tegen), en handgemaakte sloffen met een rubberen zool.

Handgemaakte kindersloffen in model ‘high boots’
Kinderpantoffels high boots: De allerkleinste voetjes worden heerlijk warm en beschermd gehouden met kindersloffen in model high boots. Door het laarsjesmodel glippen de pantoffels niet snel uit. De 3-laagst zool bestaat uit 2 lagen comfortabel dragend vilt, plus een toplaag van leder. Laat kinderen gerust rennen, want deze zolen dempen het geluid en zijn anti-slib. Esgii handgemaakte kinderpantoffels zijn ideaal voor thuis, voor een logeerpartijtje en om te dragen op het kinderdagverblijf of de naschoolse opvang.
 
Welke maat sloffen heb ik nodig?
 
Wanneer je een paar esgii handgemaakte sloffen wilt bestellen, kun je de Nederlandse maat aanhouden. De sloffen worden in Mongolië volledig met de hand gemaakt. Bij 100% handwerk bestaat de kans dat maten soms iets afwijken. Daarom worden alle sloffen, pantoffels en slippers bij aankomst in Nederland door ons gecontroleerd en op Nederlandse maatvoering geselecteerd en verpakt.
 
Het ‘geheim’ van esgii handgemaakte sloffen
 
Esgii pantoffels, sloffen en instappantoffels zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze gaan – ook bij dagelijks dragen – met gemak enige jaren mee. Alles aan esgii pantoffels staat in het teken van leveren van kwaliteit. Dit start al bij de wol waaruit het vilt wordt gemaakt. Deze is afkomstig van onder andere merinoschapen. Deze geweldige dieren hebben in Mongolië alle ruimte om in vrijheid te leven. De wol van deze schapen zorgt ervoor dat de dieren bestand zijn tegen het klimaat. Wanneer de dieren in de zomer geschoren worden, levert dit een van de meest goede wolsoorten ter wereld op.
 
De wol wordt vervolgens op traditionele wijze op de hand gewassen, geverfd en met de hand tot wolvilt gewassen. Wil je precies weten hoe dat gaat? Kijk dan even op onze pagina: ‘Hoe worden onze sloffen gemaakt’.
 
Van deze hoge kwaliteit vilt, worden vervolgens handgemaakte sloffen gemaakt. Als finishing touch krijgen ze leuke details als bloemen, een houtje-touwtje-sluiting, of een mooie festonsteek als afwerking. Esgii handgemaakte sloffen zijn leverbaar met een 3-laags vilt/leder zool of met een rubberen zool voor buitengebruik.
 
Je handgemaakt esgii sloffen mooi houden
 
Sloffen zijn gemaakt om te dragen. Vroeg of laat dit zijn sporen achter. Geen nood! Dit gebeurt bij esgii sloffen niet snel: ze gaan jarenlang mee! Om het vilt mooi te houden volstaat het om ze af en toe uit te koppen en/of te borstelen. Wil je vlekken verwijderen dep deze dan voorzichtig met een vochtig doekje en wat wolwasmiddel. Stop je esgii’s nooit in de wasmachine en was ze ook niet compleet op de hand. Daarmee zet je het proces van vilten (het stevig in elkaar haken van wolvezels) opnieuw in werking. Je mooie handgemaakte sloffen kunnen ervan krimpen!

 
dames-sloffen-handgemaakt