Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Kinderslof van wolvilt

 
Kinderslof van esgii wordt handgemaakt uit wolvilt. De sloffen zijn er in verschillende maten, geschikt voor baby’s, peuters, kleuters en schoolkinderen. Esgii kinderslof houdt kindervoeten beschermd, warm en zien er ook nog eens superleuk uit!
 
Esgii kinderslof wordt op verantwoorde wijze gemaakt van natuurlijke materialen zoals merinowol. De mooie kleuren danken de sloffen aan ecologische verf. Wol van merinoschapen, is de mooiste wol die er is. De schapen hebben lange, zachte krullen, waarvan elke haar dunner is dan een mensenhaar. Dit zorgt voor superfijne merinowol dat van nature ademt, en vocht- en temperatuur regulerend is en heerlijk zacht aanvoelt. Wij weten niets beters voor kindervoeten!
 
Maak kennis met het esgii assortiment kinderslof in onze webshop, en ontdek schattige babyslofjes en de esgii sloffen voor kinderen in model ‘high boot’. Deze houden ook de enkels lekker warm.
 

Vilten kinderslof voor de kleintjes

 
Niet alleen volwassenen zijn dol op pantoffels. Ook kindersloffen zijn erg populair bij kids én hun ouders. Kinderschoentjes kunnen flink vies worden van het buitenspelen en dat vuil wil je natuurlijk niet door je huis verspreiden. Door je kindje kindersloffen aan te trekken houd je je huis schoon. Een ander voordeel is dat zachte kindersloffen minder lawaai maken als je kinderen door de kamer rennen. Dat is dan weer prettig voor de onderburen. Kindersloffen zijn vaak voorzien van een antislipzooltje, zodat zij niet uitglijden. Dat gebeurt wel snel als zij op sokken rondlopen. En natuurlijk niet te vergeten: kindersloffen zitten gewoon heel erg lekker.
 

Mama, mag ik mijn sloffen aan?

 
De kans is groot dat je deze vraag vaak zult horen, wanneer je voor jouw kids kiest voor de kinderslof van esgii. Dit komt omdat de sloffen licht dragen, maar toch stevig zijn. En boviendien ook van binnen lekker zacht zijn. De zool van esgii kinderslof bestaat uit drie lagen: twee van vilt en de buitenste laag is van leer. Dit zorgt voor voldoende (antislip)stabiliteit, maar geeft kindervoeten ook veel bewegingsvrijheid.
 
Duurzame kinderslof
 
Esgii is een fair trade product, de sloffen worden op traditionele wijze, handgemaakt in Mongolië. Voor alle kinderpantoffels, slofjes, maar ook de aankoop van esgii damessloffen en herenspantoffels, krijgen de makers voor hun prachtige arbeid een faire prijs. Maar we snappen dat kinderen daar geen boodschap aan hebben. Die willen vooral esgii’s omdat ze zo geweldig lekker zitten!
 

Vilten kinderslof van hoge kwaliteit

De Kinderslof krijgt heel wat te verduren. Kinderen rennen, spelen en klimmen. Het is daarom belangrijk dat de kinderslof gemaakt is van duurzame materialen die tegen een stootje kan. Ook wat kwaliteit betreft zit het met de kinderslof van esgii wel goed. Ze worden allemaal gemaakt van duurzaam vilt en gaan lang mee. De kindersloffen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen voor jongens en voor meisjes. Het ene paar is nog schattiger dan het andere. Er zijn leuke laarsjes voor baby’s en kinderen en lagere modellen. Esgii verkoopt eveneens sloffen voor dames en heren.
 
Even over vilt… (want onze kinderslof is écht iets bijzonders)
 
Vilt is een dikke stof die traditioneel wordt gemaakt uit wol. Tegenwoordig bestaat er ook veel synthetisch vilt. We verzekeren dat alle esgii sloffen, pantoffels en slippers worden gemaakt uit vilt van 100% scheerwol. Daar hebben ze in Mongolië heel erg veel van. Het land is namelijk erg geschikt voor het houden van schapen. Logisch dus dat de Mongoolse bevolking al generaties lang weet hoe je uit de beste wol, het mooiste vilt maakt.
 
De dames die esgii kindersloffen maken, maken vilt door wol te wassen en te wrijven terwijl het nat is. Hierdoor haken de wolvezels in elkaar en ontstaat de stof die we vilt noemen. Uit deze mooie basis worden met veel zorg en liefde op traditionele wijze sloffen en pantoffels gemaakt. De viltlaag is lekker dik en stevig. Het gaat na een paar maal dragen naar de voetjes staan, zonder dat het model van de kinderslof verloren gaat. Vilt behoudt alle eigenschappen van wol: het houdt warm in de winter, maar voelt aangenaam koel wanneer het warm is. Bovendien zijn de vochtregulerende eigenschappen er goed, dus zweetvoeten krijgen is er niet bij.
 
Aankoop tip: esgii kinderslof
 
Koop esgii kinderslof niet op de groei of een maat te klein: de maten komen overeen met de standaardschoenmaten voor Nederland.
 
Onderhoudstip esgii kinderslof
 
Wolvilt heeft zelfreinigende eigenschappen. Afborstelen en uitkloppen is voldoende om de kinderslofjes op te frissen. Vlekken op het vilt? Probeer de vlek dan te deppen met een vochtig doekje met wat wolwasmiddel. Let op! Esgii kindersloffen, en alle andere producten uit de esgii-collectie, kunt u niet in de wasmachine wassen. Ook een op een koud programma. Wassen zorgt ervoor dat het viltproces wordt herhaald: de sloffen krimpen daarvan!
 
Fair Trade kinderslof en accessoires

Alle producten die esgii aanbiedt worden geproduceerd op basis van Fair Trade. De kinderslof en accessoires worden gemaakt in Mongolië. Esgii betekent ‘vilt’ in het Mongools. De makers van de kinderslof krijgen altijd een eerlijke beloning voor elk product dat zij maken. Ieder product wordt zorgvuldig met de hand gemaakt, dus het maken van een paar kindersloffen kost tijd. Het zou niet eerlijk zijn om de kinderslof dan voor stuntprijzen aan te bieden. De makers worden daarom echt beloond voor de tijd en aandacht die zij in het product stoppen.
 

kinderslof-esgii