Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Sloffen heren uit wolvilt

 
Geweldige sloffen voor heren: voor jezelf of om cadeau te doen! Esgii herensloffen zijn iets bijzonders. In de eerste plaats is het draagcomfort erg prettig. Precies zoals het moet zijn met sloffen en pantoffels. Want zeg nu zelf: ook sloffen voor mannen dienen voeten met zachtheid, warmte en comfort te omhullen. Dat neemt niet weg dat ze er wel een beetje hip uit mogen zien. En ook dat is gelukt met de pantoffels, slippers en huissloffen voor heren van esgii.  Bekijk hier direct onze totale collectie heren sloffen.
 
Tip: Esgii herensloffen worden op traditionele wijze handgemaakt in Mongolië. Voor we ze versturen voeren we zelf een extra maatcontrole uit. We selecteren de mooie, handgemaakte sloffen volgens de Nederlandse schoenmaten. Een maat groter of kleiner dan normaal bestellen is dus niet nodig. Meer hierover kun je lezen op onze pagina maatvoering.
 

Alle modellen sloffen voor heren

 
Herensloffen high boots
 
Sloffen voor heren in laars model zijn ideaal voor warme en ontspannen voeten thuis. Ze houden niet alleen de voeten warm, maar ook de enkels. Rondom de enkels zijn de laarzen niet te strak en niet te los: je kunt ze onder een broek dragen, maar ook met een joggingbroek. Stap je graag met blote voeten in je sloffen? Dan zijn deze modellen ideaal.
Dit komt omdat het vilt en de binnenkant van de pantoffels gemaakt zijn uit een mix van Mongoolse wol en Merino wol. Dit is niet alleen warm en aangenaam zacht: wol ventileert van nature ook erg goed. Anders dan bij pantoffels en sloffen van synthetisch vilt, krijg je in de herensloffen van esgii geen zweetvoeten.
Herensloffen ‘high boots’ zijn er in natuurtinten zoals bruin, grijs en ecru, maar ook in vrolijke kleuren als ‘yellow’ en ‘navy blue’ en leverbaar met een 3-laags zool die vilt en leder, of met rubberen zool. Heren sloffen met rubberen zool zijn ook geschikt om buiten te dragen.
 
            Lage instapsloffen voor heren
 
Klassiek zijn sloffen voor heren als instapmodel. Vergeet daarbij het ruitmotief van de ‘opa-slof’. Esgii herenpantoffels hebben een uni-kleur en een design waarin je gezien mag worden. Instappantoffels voor heren zijn er met open hiel, maar ook als gesloten instapslof. Wat je ook kiest: esgii sloffen zijn van hoge kwaliteit, gemaakt om jarenlang mee te gaan.
 
 
De mooie natuurtinten van de pantoffels is te danken aan ecologische verf. Met esgii sloffen voor heren, koop je puur natuur en comfort. Instapsloffen zijn leverbaar met een 3-laags zool die vilt en leder, of met rubberen zool. Bekijk alle modellen in onze webshop.
 
 
            Hoge instapsloffen voor heren
 
In Mongolië is de wat hogere instappantoffel erg geliefd. Dit model vind je dan ook terug in onze collectie. Het model is net iets hoger, tot net aan de enkel. Dit type slof voor heren omsluit de hele voet, maar laat de enkel vrij. Net als bij nieuwe lederen schoenen kunnen de eerste dagen ook viltsloffen wat stug zijn (heel normaal bij wolvilt). Daarna gaan ze comfortabel naar de voet staan zonder dat ze gaan lubberen of te los worden: het ware pantoffelgevoel!
 
Hoge instappantoffels voor heren zijn er in meerdere kleuren. Ze vallen wat breed uit en zijn daarom erg geschikt voor heren met een wat brede voet. Bekijk de hele collectie op onze pagina vilten sloffen voor heren.
 

Herensloffen gemaakt uit traditie en de beste wol

 
Ook wanneer je esgii sloffen en pantoffels elke dag draagt, gaan ze jarenlang mee. Het ‘geheim’ hierachter is de hoge kwaliteit van het vilt en het pure handwerk waarmee de sloffen gemaakt worden.
 
Schapenwol uit Mongolië behoort tot de beste wolsoorten ter wereld. Het landschap en het klimaat maakt Mongolië tot een zeer schaapvriendelijk land. Uit de 100% scheerwol van deze schapen wordt op traditionele wijze vilt gemaakt. Deze dikke, zachte stof is vervolgens de basis waaruit esgii sloffen voor heren, dames en kinderen gemaakt worden.
 
We importeren esgii vilten sloffen, vilten pantoffels en vilten slippers vanuit vier verschillende fair trade bedrijfjes in Mongolië: Angel Felting, Tova, MIM, Coop Union of Esgii. Elk van deze bedrijfjes is gespecialiseerd in een bepaald model sloffen voor heren. Fabriek matigheid komt er niet aan te pas. Alle sloffen worden volledig met de hand gemaakt. Elke medewerker kan 2 tot 3 sloffen per dag maken. Met esgii draag je trots, liefde en kwaliteit.
 
Fair trade sloffen voor heren
 
Naaste een prima uiterlijk hebben de sloffen voor heren van esgii nog een paar prettige voordelen. Zo is de kwaliteit erg hoog. Dit is te danken aan het vakvrouwschap van schoenmaaksters uit Mongolië die het vak van vilten sloffen maken van generatie op generatie hebben meegekregen. De productie is kleinschalig en wordt uitgevoerd binnen fair trade programma’s. Dit zorgt ervoor dat onze heren sloffen tot in detail met liefde en trots gemaakt worden. Met de aankoop van een paar heerlijke esgii pantoffels koop je kwaliteit en voetcomfort en help je meteen gezinnen in Mongolië aan een mooier zelfstandig bestaan.

 

                           sloffen-herencollectie-pantoffels