Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Warme sloffen: heerlijk voor koude en vermoeide voeten

 
Ben je op zoek naar een paar leuke, warme sloffen voor jezelf of om cadeau te doen? Maak dan kennis met de sloffen, pantoffels en huisschoenen ‘high boots’ van esgii. Deze zien er niet alleen leuk uit met hun mooie kleurtjes, maar dragen ook erg comfortabel. Dit komt omdat esgii sloffen en pantoffels gemaakt zijn uit vilt van 100% scheerwol.
 
Esgii heeft warme pantoffels voor dames, heren, kinderen en zelfs schattige babyslofjes. Je vind de gehele collectie op esgii.nl
 
Tip: wist je dat warme sloffen gemaakt van 100% scheerwol/wolvilt (zoals de producten van esgii) ook prettig zijn om ’s zomers te dragen? Wol heeft namelijk de fijne eigenschap om isolerend - dus lekker warm - te zijn tegen de kou, maar juist aangenaam verkoelend wanneer je warme voeten hebt. Dit komt omdat wol ademt en vocht kan opnemen en afgeven, zonder dat je daar iets van merkt.
 

Warme pantoffels voor brede voeten

 
Voor mensen met brede voeten kan het lastig zijn om een paar fijne warme pantoffels te vinden. Heb jij brede voeten en zoek je een paar passende sloffen, slippers of pantoffels? Probeer dan de pantoffels vilt van esgii. Met uitzondering van de high boots (vanwege een passende, smalle schacht rondom de enkels) zijn esgii producten ook geschikt voor mensen met een brede voet. Mensen met een brede voet adviseren we te kiezen voor bijvoorbeeld de pantoffels vilt: ‘Slipper’,’Feston’, ‘Garden’ of de halfhoge pantoffels vilt. Deze hebben een makkelijke instap waardoor ze ook geschikt zijn voor brede voeten.
 

Het ‘comfortgeheim’ van warme pantoffels

 
Ken je dat? Pijn in je voeten van de hele dag op nette, maar net iets te smalle of hoge schoenen lopen? Of herken je de vermoeidheid in je voeten na een lange wandeltocht of andere sportieve activiteiten? Wat is er dan heerlijker om je schoenen uit te schoppen en je voeten in een paar comfortabele zachte pantoffels te laten glijden. Esgii 100% zachte wolvilt pantoffels zetten zich na een paar maal dragen snel naar de voet, waardoor ze helemaal ‘jou’ voelen. Dit gebeurt zonder dat de pantoffels aan stevigheid of vorm verliezen. Dit alles is te danken aan de hoge kwaliteit van de pantoffels.
 
Warme pantoffels met een beetje liefde uit Mongolië
 
Het vilt waaruit esgii huisschoenen gemaakt zijn, wordt op puur ambachtelijke wijze vervaardigd uit de beste wolsoorten ter wereld. Om dit nader uit te leggen nemen we je mee voor een korte reis naar Mongolië. Mongolië is een land vol ‘blije schapen’. In dit prachtige, uitgestrekte land voelen schapen zicht thuis. Mongolië heeft dan ook een grote schapen populatie. Al deze schapen zorgen voor een van de beste wolsoorten die er te vinden zijn.
Na het scheren van de wol wordt deze gereinigd en in een duurzaam en traditioneel proces door Mongoolse vakmensen verwerkt tot vilt. Dit gebeurd, zoals gezegd op traditionele wijze. Dat wil zeggen: zonder chemicaliën. Door wol ‘te stapelen’ en op een bepaalde manier in een sopje te draaien, haken de wolvezels in elkaar tot een dikke stof. Dit is het vilt waar esgii pantoffels vilt van worden gemaakt. De mooie kleur van de duurzaam vervaardigde pantoffels ontstaat eveneens op natuurlijke wijze. Het ontstaat door de wol te verven in ecologische verf.
 
De juiste maat pantoffels kiezen
 
Twijfelen over de juiste maat pantoffels hoeft niet. Je kunt bij de bestelling van een paar warme pantoffels uitgaan van de Nederlandse maat. Groter of kleiner kopen hoeft niet. Omdat maatafwijkingen bij een puur product dat volledig met de hand wordt gemaakt kan voorkomen, worden alle esgii producten bij aankomst in Nederland door ons gecontroleerd en op Nederlandse maat verpakt.
Zo blijven esgii pantoffels mooi
 
We benadrukken het nog maar een keer: onze mooie, warme vilten pantoffels zijn een 100% natuurproduct! Dit betekent dat het vilt van scheerwol gemaakt is en niet synthetisch is. Net als wollen truien en sjaals kun je ook wolvilt niet in de wasmachine wassen. ‘Wassen’ is namelijk hoe vilt ontstaat. Zet je dit proces weer in gang door je vilten pantoffels met een sopje te behandelen (in de machine of op de hand) dan zet het proces weer in werking. Met als resultaat dat je sloffen krimpen! Wol is van naturen goed ventileert en enigszins zelfreinigend. Om je warme pantoffels mooi te houden kun je regelmatig even uitkloppen of met de stofzuiger reinigen. Wil je vlekken verwijderen, dan kan dit door de vlek met een vochtig doekje (eventueel met een wolwasmiddel) voorzichtig te deppen.
 
Fair trade pantoffels van lekker warm vilt
 
esgii (je spreek het uit als: eskie) is het Mongoolse woord voor ‘vilt’. Alle Esgii pantoffels vilt worden gemaakt door kleinschalige schoenmakerijen in Mongolië. Alle producten worden met zorg, liefde en trots vervaardigd door lokale bewoners. Ook de verhandeling gaat eerlijk. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blogs of kijk voor vraag en antwoord op deze website. Je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen als je meer wilt weten.
 

warme vilten sloffen