Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Hoge sloffen Bright Gold

€ 77,95

 • GOUD kleurige sloffen van vilt - Zeer goede kwaliteit pantoffels en duurzaam!
 • Details hoge slof - Een lus aan de achterzijde.
 • Lekkere warme voeten - En enkels: 50% merino wol, 50% Mongoolse dunne schapenwol.
 • Betrouwbaar product - Deze wollen dames sloffen worden met zorg voor mens, dier en milieu in Mongolië gemaakt.
 • Perfecte loopcomfort - Extra laag vilt onder de sloffen met daaronder een leren zool.
 • Vilten sloffen voor de winter - Geweldig voor uw voeten, geen koude voeten meer!

  Kleur
  Goud/ Lichtgrijs
  Maker
  Angel Felting
  Maat
 • PASVORM
  De Hoge sloffen zijn aangenaam warm, zacht en comfortabel voor de voeten en enkels. Ze zullen zich in het dragen gaan aanpassen naar de vorm van de voeten. Heb je ze eenmaal aan, dan trek je ze niet meer zo snel uit! Heb je erg smalle voeten of juist een hoge wreef? Dan zijn deze soort sloffen helaas niet geschikt.
  MATERIAAL
  Sloffen: Deze handgemaakte sloffen zijn gemaakt van Merino en Mongoolse sachapenwol. Voor deze sloffen wordt de fijnste Merino wol gebruikt (vergelijkbaar met kasjmier). Om dit te kunnen gebruiken maakt dat de prijs hoger. Door middel van wrijving van water en zeep krimpt de wol die door de fijne schubben in de vezels in elkaar haakt. Het resultaat is dan vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Zo is vilt net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat betekent dat de voeten altijd een aangename temperatuur hebben, ongeacht de buiten temperatuur. De wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm.
  De hoge pantoffels bestaat uit een buiten en binnenlaag. De buiten laag is goud kleurige wol. De wol aan de binnenkant heeft de natuurlijke kleur grijs waardoor er nog Lanoline in het gevilte wol zit. De lanoline (dierenwas) die zich in de wol bevindt, wordt gebruikt in de medische wetenschap. Het verzacht de voeten met reumatische, gewrichts- en spierpijn. En koude voeten zijn verleden tijd met deze wollen sloffen!
  Zool: De sloffen hebben een leren zool en zijn niet geschikt om mee naar buiten te lopen.
  Details: De neus en de hak van de vilten sloffen is met de hand gestikt omdat de machine niet bij de punt van de sloffen kan komen. En geeft extra stevigheid. De sloffen hebben een dubbele vilten zool, met daarop een leren zool. Door de dikke zool gaan de sloffen lang mee, het geeft ook meer warmte. De slof is licht, zacht en comfortabel in het dragen. De sloffen hebben aan de voorkant een splitje op de wreef waardoor je gemakkelijker de slof in kunt stappen.
  MAAT
  Je kunt uitgaan van je eigen schoenmaat. Bij twijfel kijk op de pagina met de Maatvoering of stuur een email naar info@esgii.nl
  ONDERHOUD
  De wol heeft een zelfreinigende eigenschappen en ademt.
  Het vilt heeft een mooie eigenschap dat het water- en vuilafstotend is.
  Klop de sloffen buiten geregeld uit en ze kunnen worden gestofzuigd.
  Wil je de sloffen laten opfrissen, laat ze dan een nachtje buiten staan.
  Verwijder vlekken met een vochtige doek, met een beetje wolwasmiddel.
  We adviseren de sloffen niet te wassen in de wasmachine, omdat ze kunnen krimpen.
  FAIR TRADE
  De sloffen van de maker Angel Felting. die je bij esgii kunt kopen worden gemaakt op basis van Fair Trade. Dat betekent dat de makers van de schapenwollen sloffen een eerlijke beloning krijgen voor hun producten. De producten worden van vilt gemaakt en geproduceerd in Mongolië. Esgii is het Mongoolse woord voor vilt. De warme pantoffels en accessoires zijn duurzaam en worden met de hand gemaakt. Het maken van deze producten zorgt voor werkgelegenheid en inkomsten onder de Mongoolse bevolking. Deze wollen sloffen zitten dus niet alleen heel lekker, je draagt ook een steentje bij aan de wereld.