Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

esgii dames sloffen UNI Ecru

€ 67,95

 • Handgemaakte sloffen in Ecru kleur - Uitstekende pasvorm voor de wat brede voet!
 • Details pantoffel - Een grijze binnenkant.
 • Warme voeten - 100% natuurlijke schapenwol, de wol ventileert.
 • Betrouwbaar product - Deze vilten pantoffels worden met zorg voor mens, dier en milieu in Mongolië gemaakt.
 • Perfecte loopcomfort - De sloffen hebben een suede zool en zijn licht in gewicht!
 • Schapenwollen sloffen voor het hele jaar - Koel in de zomer, warm in de winter!

  Kleur
  Ecru / grijs
  Maker
  esgii
  Maat
 • PASVORM
  De vilten sloffen zijn gemakkelijk aan te doen. Aan de achterkant van de slof zit een stevig vilten uitsteeksel wat je kunt vasthouden om de sloffen makkelijk aan te kunnen doen. De sloffen vallen iets breeder uit. De sloffen gaan zich naar de voeten vormen nadat ze enkele dagen gedragen zijn. De sloffen moeten ingelopen worden en de drukpunten verdwijnen daardoor.
  MATERIAAL
  Sloffen: Deze handgemaakte sloffen zijn gemaakt van vervilt schapenwol. Door middel van wrijving van water en zeep krimpt de wol die door de fijne schubben in de vezels in elkaar haakt. Het resultaat is dan vilt, een sterke en stevige stof met alle natuurlijke eigenschappen van wol. Zo is vilt net als wol stevig, warm en natuurlijk regulerend. Dat betekent dat de voeten altijd een aangename temperatuur hebben, ongeacht de buiten temperatuur. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm.
  De schapenwollen pantoffels bestaan uit een vilten buiten en binnenlaag. De buiten laag is van ecrukleurige wol. De wol aan de binnenkant is grijs.
  Zool: Op de zool zit geruwde suede, waardoor uitglijden wordt voorkomen!
  MAAT
  Je kunt uitgaan van je eigen schoenmaat. Bij twijfel kijk op de pagina met de Maatvoering of stuur een email naar info@esgii.nl
  ONDERHOUD
  De wol heeft een zelfreinigende eigenschappen en ademt.
  Het vilt heeft een mooie eigenschap dat het water- en vuilafstotend is.
  Klop de sloffen buiten geregeld uit en ze kunnen worden gestofzuigd.
  Wil je de sloffen laten opfrissen, laat ze dan een nachtje buiten staan. Wol ventileert.
  Verwijder vlekken met een vochtige doek, met een beetje wolwasmiddel.
  We adviseren de sloffen niet te wassen in de wasmachine, omdat ze kunnen krimpen. Toch willen wassen? Doe het dan op een wol programma met alleen de sloffen en doe ze na het wassen direct aan zodat ze zich weer kunnen vormen naar de voeten.
  FAIR TRADE
  De sloffen van de maker MIM. die je bij esgii kunt kopen worden gemaakt op basis van Fair Trade. Dat betekent dat de makers van de schapenwollen sloffen een eerlijke beloning krijgen voor hun producten. De producten worden van vilt gemaakt en geproduceerd in Mongolië. Esgii is het Mongoolse woord voor vilt. De warme blauwe pantoffels en accessoires zijn duurzaam en worden met de hand gemaakt. Het maken van deze producten zorgt voor werkgelegenheid en inkomsten onder de Mongoolse bevolking. Deze wollen sloffen zitten dus niet alleen heel lekker, je draagt ook een steentje bij aan de wereld!