KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour

Levertijd: 1-2 werkdagen *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België

OVER ESGII

Annelies-Hendriks-esgii

esgii is ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië in augustus 2009. Wij kwamen in contact met lokale mensen die viltproducten aan het maken waren. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. In mei 2010 is esgii officieel opgericht. esgii werkt inmiddels samen met meerdere kleine Fair Trade-organisaties, maar ook kopen we de producten rechtstreeks in. Esgii richt zich op vilten sloffen en pantoffels!

We doen dat volgens de principes van Fair Trade: financiering vooraf, betalen een eerlijke prijs voor het product: een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet een die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Doordat de lokale Mongoolse producten hun weg vinden naar de exportmarkt, worden werkgelegenheid en inkomsten gecreëerd waardoor de welvaart van de mensen zelf, hun familie en zelfs die van anderen in hun dorp kan toenemen.

Annelies-Hendriks-in-MongoliÃ<

Ik geef hier het lammetje koeienmelk, de andere lammetjes konden al zelfstandig met de kudde mee, dit lammetjes nog even niet. Foto: @ kissmyarts.nl


In Juli 2016 heb ik samen met Marjolein den Hartog Mongolië bezocht. We zijn bij alle makers van de vilten sloffen op bezoek geweest om de collectie te bespreken maar ook om het productieproces te zien en vast te leggen. Marjolein heeft heel veel mooie en goede foto's gemaakt waarvan er nu ook een aantal op de website staan. Maar zie ook de website van Marjolein www.kissmyarts.nl/blog

Telegraaf 1-06-2013

esgii-in-Telegraaf

3/11/15 De groei van esgii is fijn voor de consument die een steeds ruimere keuze heeft, maar ook voor de makers, die nu beter kunnen rondkomen en nieuwe gereedschappen kunnen aanschaffen. Bekijk het complete assortiment!

Annelies Hendriks
06 18 29 02 03
info@esgii.nl