Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Pantoffels van 100% wolvilt

Pantoffels zijn het oh en ah voor je voeten! En dat gaat zeker op wanneer je voeten verwend met de pantoffels van esgii. Na een lange dag werken is het fijn om je schoenen uit te doen en je pantoffels aan te trekken. Ook ’s ochtends is het prettig om niet op de koude vloer te hoeven stappen, maar je voeten in een paar pantoffels te steken. Daarbij zorgt het dragen van pantoffels ervoor dat je het vuil aan je schoenen niet door het huis verspreidt. 
 
Esgii pantoffels zijn een cadeautje voor je voeten. Ze worden gemaakt van 100% wolvilt. Dit zorgt voor een warm, zacht en comfortabel gevoel. Zo prettig, dat je er het liefst de hele dag op zou willen lopen.
 
Esgii pantoffels zijn handgemaakte, trendy pantoffels zijn er voor dames, heren en kinderen.  Ze worden op traditionele wijze, met zorg en liefde gemaakt binnen een fair trade programma. Dit maakt esgii pantoffels niet alleen tot een goede aankoop voor voeten, maar ook voor de mensen die de pantoffels maken.
Bekijk de hele esgii pantoffel collectie op esgii.nl  

 

Tip: Esgii pantoffels zijn leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven.

 

 

De faire pantoffels van Esgii

 

 

Met de pantoffels die je koopt bij esgii (dat je uitspreekt als ‘eskie’), doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook het milieu en de makers van de producten. De pantoffels die wij kopen worden namelijk door vier verschillende kleinschalige bedrijven geproduceerd in Mongolië. De pantoffels worden in elk bedrijfje afzonderlijk volledig op duurzame wijze met de hand gemaakt.  Alle bedrijven waar wij inkopen werken volgens het fair trade principe. Op deze manier krijgen de schoenmaaksters een eerlijk prijs voor hun werk: er worden werkgelegenheid en inkomsten gecreëerd. Dit vergroot de zelfstandigheid van de vrouwen en hun gezin. Esgii pantoffels zijn daarmee faire pantoffels.
 
Damespantoffels, herenpantoffels en kinderslofjes
 
In het esgii sloffen-assortiment vind je pantoffels en sloffen voor dames, heren en kinderen. Super trendy zijn de hoge sloffen (high boots). Deze reiken tot net boven de enkels, waardoor ze ook deze lekker warm houden. Pantoffels als laarsjes zijn er in verschillende modellen. Ga je voor de laarspantoffels met gerimpeld bovenkant of met een kleine split met hout-touwtje-sluiting? Ook de kleuren zijn prachtig. Deze ontstaan door het vilt te verven met ecologische verf. Esgii pantoffels ‘high boots’ zijn er voor dames, heren en kinderen.
 
Instap pantoffels van vilt
 
Klassiek is de pantoffel als instapmodel. Ook deze vind je natuurlijk in overvloed in het esgii pantoffel-assortiment. Deze pantoffels zijn er met een open hak, maar ook als instappantoffel die de voet helemaal omsluiten. Details als een afwerking met festonsteek of een geprinte binnenzijde maken de pantoffels onderscheidend. Alle instap pantoffels hebben een wolvilten buitenkant en een zacht vilten binnenkant. Esgii instap pantoffels ‘high boots’ zijn er voor dames en heren.
 
Esgii slippers voor dames
 
Esgii heeft in haar collectie ook een aantal mooie damesslippers. Slippers zijn ideale huisschoenen voor in de zomer, maar ook voor op de camping of om in je tas te stoppen voor een bezoekje aan een spa. De slippers hebben een rubberen zool en zijn leverbaar in mooie zachte kleuren. De slippers hebben een opstaand randje bij de tenen en de hiel, maar houden de hiel en tenen verder vrij. De pasvorm is erg comfortabel en de vilten binnenzijde zorgt ervoor dat de slippers zacht aanvoelen.  
 
Pantoffels die met trots worden gemaakt en heerlijk zijn om te dragen
 
Het verhaal van esgii pantoffels en sloffen is niet ons verhaal. Het is het verhaal van trotse vilt- en pantoffelmaaksters uit Mongolië. Alle viltproducten die wij importeren zijn handgemaakt en duurzaam. Elk item wordt op traditionele wijze gemaakt: handwerk zoals de dames die esgii vilten schoenen maken, dat weer van hun moeder, oma’s en tantes geleerd hebben. Alles wat wij doen is deze mooie viltproducten kopen en importeren. En natuurlijk zorgen we ervoor dat je jouw pantoffels keurig thuis geleverd krijgt. De samenwerking met de maaksters, is gebaseerd op eerlijke handel. Esgii producten zijn namelijk fair trade producten. Wij werken hiervoor samen met de lokale Mongoolse bedrijven MIM (Made in Mongolia), Angel Felting, Tova en nomaden.
 
Lang, heel lang plezier van je esgii pantoffels
 
Een uitstekende kwaliteit zorgt ervoor dat ‘esgii’s’ lang meegaan. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat esgii pantoffels, ook bij dagelijks dragen jarenlang meegaan. De eerste dagen zijn de sloffen en pantoffels – net als bij lederen schoenen – nog wat stug. Maar ze gaan al snel naar de voet staan. Daarna lopen je erop als… nou ja… als op pantoffeltjes! En zo is het ook precies bedoeld!  
 
Om het vilt van esgii pantoffels mooi te houden kun je de sloffen regelmatig laten luchten. Dit gaat eigenlijk vanzelf wanneer je het dragen regelmatig afwisselt met het dragen van ander schoeisel. Af en toe even borstelen helpt om het vilt mooi te houden. Een vlek op je vilten pantoffels kun je proberen te verwijderen met een beetje water en wat wolwasmiddel. Dep daarmee de vlek, maar stop vilten producten nooit in de wasmachine. Daar krimpen ze van!
 
Heb je jouw lievelings-esgii’s al uitgezocht! We wensen je veel voetcomfort!
pantoffels-esgii-wolvilt