Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Kies uw maat

1

Laat alle maten zien

000000000000000
14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.
Levertijd:
1-2 werkdagen. *
Verzendkosten:
GRATIS! *

* binnen Nederland

logo esgii
Veel gestelde vragen
De Esgii weggever!

Esgii weggeverVilten sloffen weggever
Sale
SaleVilten sloffen in de sale!

ONZE PRODUCENTEN IN MONGOLIË

Kudde-schapen-en-geiten-in-Mongolie<
Foto: @kissmyarts.nl


Wij kopen onze sloffen en pantoffels in bij individuele producenten, kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen in Mongolië die handelen volgens de principes van Fair Trade. Zij leggen zich toe op het stimuleren van werkgelegenheid en het opleiden van hun werknemers. Die krijgen daarmee een kans op een betere toekomst.

Esgii en de Mongoolse producenten hebben een afgesproken eerlijke prijs en die hen stimuleert in het ondernemerschap.
Nu esgii al een aantal jaren de verkoop in Nederland verzorgt merken we dat de mensen die bij deze 4 bedrijfjes in Mongolië werken (Angel Felting, Tova, MIM, Coop Union) dat ze het nu beter hebben. Ze krijgen nu een stabiel inkomen en de werkgelegenheid breidt zich uit.
Daarnaast moet esgii ook kunnen blijven bestaan. En zijn veel vaste kosten die betaald moeten worden elke maand en wordt de winst elk jaar weer in nieuwe voorraad gestoken. Gelukkig blijft er op deze manier voor iedereen een positief saldo over. 

In Mongolië weten ze alles van strenge winters en daarom worden onze duurzame vilten sloffen daar gemaakt. Vilt wordt in Mongolië voor van alles gebruikt, van schoenen tot tentdoeken, omdat het enorm veel voordelen heeft. Het isoleert en ademt tegelijk, zodat het goed warm houdt maar het niet zweterig maakt. Bovendien is vilt vuil- en waterafstotend.

In Mongolië leeft ruim een derde van de bevolking ver beneden de armoedegrens, tachtig procent daarvan heeft een direct gebrek aan voedsel en andere eerste levensbehoeften. esgii betrekt haar producten op plekken waar juist die mensen worden geholpen. Ze krijgen geleerd hoe ze vilt kunnen maken en verwerken, werk dat trouwens vooral door vrouwen wordt gedaan. Ze kunnen er genoeg geld mee verdienen om hun gezin te onderhouden. Voor sommigen is het trouwens meer dan een cruciale bron van inkomsten alleen. We werken ook met groepen vrouwen die een geestelijke stoornis hebben. Voor hen heeft het werk een belangrijk therapeutisch effect.

Mongolië

Mongolië ligt ingeklemd tussen China en Rusland en is een land dat worstelt om haar wortels te hervinden. Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie kwam er een einde aan een periode van zeventig jaar communisme. Sindsdien maakt het van oudsher Boeddhistische land de moeilijke overgang naar een democratie. De armoede is in die periode erg toegenomen. Veel families hebben hun heil gezocht in de hoofdstad Ulaanbaatar, waar ze terecht kwamen in een van de grote, armoedige sloppenwijken. Mensen zonder opleiding blijken onmogelijk werk te kunnen vinden, waardoor ze klem zitten in uitzichtloze positie. Vaak moeten ze rondkomen van twintig dollar per maand.

Als in de winter de temperatuur beneden de min dertig graden zakt, wordt hun leven bedreigd door een gebrek aan goede kleding, voedsel en fatsoenlijke huisvesting. 44 procent van de bevolking leeft in een Ger, een traditionele Mongoolse tent, en heeft gebrek aan water en sanitaire voorzieningen. Er zijn echter ook veel mensen die dat niet eens gegeven is. Sommigen vluchten in alcohol, wat vaak leidt tot een slechte gezondheid en tal van sociale problemen als huiselijk geweld. Veel moeders leven met het schrikbeeld dat hun kinderen op straat, of als wees zullen eindigen.
 

Internationale vrouwendag! 8/3/18
 

Als lid van WFTO sta ik met esgii vermeld in dit boekje samen met andere bedrijfjes, hierin kun je lezen wat we doen en welke impact we hebben op de vrouwelijke ambachtslieden!

WFTO-esgii