KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen. *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België

KENNISBANK – TIPS EN TRUCS VAN ESGII

HOEVEEL SCHAPENWOL IS ER NODIG VOOR EEN PAAR SLOFFEN?

Van de herders komt de ruwe wol binnen bij de makers, 1 schaap kan ongeveer 3 tot 3,5 kilo wol leveren.
Om het te kunnen gebruiken moet de wol eerst gewassen worden, de wolvachten zitten nog vol met stof en gras. Uiteindelijk blijft er dan ca. 2 kilo wol over.
Voor een paar sloffen hebben we ca 50-60 gram nodig, dus 1 schaap kan wol leveren voor ca. 3-4 paar sloffen.
 

IS ER EEN VERSCHIL TUSSEN SLOFFEN EN PANTOFFELS?

Het zijn "lichte schoenen" voor in huis, daarbij is de pantoffel over het algemeen zonder sluitingen en zo gemaakt, dat het makkelijk aan en van de voet kan.
 

IK HEB ALTIJD KOUDE VOETEN, IS ER EEN OPLOSSING?

Koude voeten, hoe kom je ervan af? De bloedsomloop moet je stimuleren, dat kan je doen door de voeten te masseren en te bewegen, en door een wandeling te maken. Wol warmt de voeten op en bevordert de bloedcirculatie. Draag daarom wollen sokken in je schoenen in plaats van synthetische sokken. En draag thuis vilten sloffen!
Sinds kort ook een nieuw product toegevoegd, vilten bedsokken, zo ook geen koude voeten meer in bed! 

PASSEN MIJN INLEGZOLEN IN DE VILTEN SLOFFEN VAN ESGII?

De sloffen van esgii zijn goed te voorzien van inlegzolen die je ook in schoenen draagt. Je kunt gewoon de schoenmaat aanhouden.
Zie het op dit filmpje!

WAAROM KIEZEN VOOR DE SLOFFEN VAN ESGII, EN NIET VOOR DE SPAANSE SLOFFEN?

Koop je elk jaar 2 paar Spaanse sloffen? En daarna gooi je ze weg?
Kies dan voor de sloffen van esgii. Deze gaan voor jaren mee, zijn natuurlijk, Fair Trade en we helpen de mensen in Mongolië ook aan een beter bestaan!
 

DE ZOOL VAN MIJN HIGH BOOTS OF FESTON SLOFFEN IS VERSLETEN!

Voor de High Boots en Feston sloffen van het merk esgii heb ik losse leren zooltjes op voorraad. Na verloop van tijd kunnen de stiksels loslaten. Dan kan je de zolen het beste opnieuw laten plakken bij de schoenmaker. Als de leren zool versleten is maar de vilten slof nog helemaal goed is, kunt u er een nieuwe zool onder laten plakken. Deze kan ik u dan met envelop post toesturen. 
     
                                                    Voor                                       Na

ZIJN VILTEN SLOFFEN OOK GESCHIKT VOOR DE ZOMER?

Ja, de sloffen zijn het gehele jaar te dragen, ook in de zomer. De sloffen zijn gevilt van 100 procent natuurlijke wol, dit betekent dat de sloffen behaaglijk warm zijn. Vilt is een ventilerend materiaal waardoor de voet goed kan ademen, dus zijn ze ook geschikt voor de zomer! Als de sloffen met blote voeten worden gedragen, dan kriebelen de sloffen niet, de Mongoolse schapenwol is heel zacht en aangenaam!