Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Kies uw maat

1

Laat alle maten zien

000000000000000
14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.
Levertijd:
1-2 werkdagen. *
Verzendkosten:
GRATIS! *

* binnen Nederland

logo esgii
Veel gestelde vragen
De Esgii weggever!

Esgii weggeverVilten sloffen weggever
Sale
SaleVilten sloffen in de sale!

ANGEL FELTING from Darkhan

       High Boots garden  Tomas sloffenStitch grapefruitFeston greyHigh Boots seagreen

Angel Felting is een producent voor vilt en wollen producten. Voor de sloffen gebruiken ze een mix van Mongoolse schapen wol en Merino wol. De sloffen worden deels met eigen ontwikkelde viltmachines gemaakt en deels met de hand. De medewerkers krijgen een eerlijk loon eten een warme maaltijd met de lunch en krijgen steun in schoolgeld voor de kinderen. Het bedrijf bestaat al ruim 10 jaar en ondertussen werken er ook al families in het bedrijf. Ook andere levensbehoeften worden zoveel mogelijk verstrekt. Angel Felting heeft het "Certificate of green production of Mongolian chamber of commerce". 

Voor esgii produceren zij een aantal modellen die vallen onder het merk esgii.


Dit zijn de High boots, Feston, Stitch en Garden sloffen. Daarnaast ook sloffen onder hun eigen merk Angel Felting: de Hoge, lage en instapsloffen in de kleuren bruin, grijs en oud roze.

Angel Felting Darkhan

Vilt wordt van schapenwol gemaakt, in dit geval van schapen die door Mongoolse nomaden worden gehouden en dus vrij kunnen rondlopen. Als het avond wordt komen ze weer terug naar de Nomaden familie en blijven ze de nacht bij de Ger-tenten. De families hebben dan 1 of 2 honden om zo de kudde te bewaken. De man heeft een paard en kan zo ook sneller de kudde opzoeken. De schapen worden geschoren in de lente. In Mongolië gebeurt dat met grote scharen waarmee de wolvacht snel, diervriendelijk en met de hand wordt afgeknipt.
 
 Schapen kudde Angel Felting 
 
 Schapen scheren Angel Felting 1 
 
 Scheren schapen Angel Felting 2  
 
 Hoge Light grey sloffen  
Foto: @kissmyarts.nl