Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Esgii logo Esgii logo

Kies uw maat

1

Laat alle maten zien

000000000000000
14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.
Levertijd:
1-2 werkdagen. *
Verzendkosten:
GRATIS! *

* binnen Nederland

logo esgii
Veel gestelde vragen
De Esgii weggever!

Esgii weggeverVilten sloffen weggever
Sale
SaleVilten sloffen in de sale!

OVER ESGII

esgii sloffen mongolie Annelies hendriks

Esgii is ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië in augustus 2009. esgii betekent vilt in het Mongools. Daar is contact gemaakt met lokale mensen die viltproducten aan het maken waren. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. In mei 2010 is esgii officieel opgericht. Esgii werkt samen met meerdere kleine Fair Trade-organisaties. Esgii richt zich vooral op vilten sloffen en pantoffels!

We doen dat volgens de principes van Fair Trade: financiering vooraf, betalen een eerlijke prijs voor het product: een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet een die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Doordat de lokale Mongoolse producten hun weg vinden naar de exportmarkt, worden werkgelegenheid en inkomsten gecreëerd waardoor de welvaart van de mensen zelf, hun familie en zelfs die van anderen in hun dorp kan toenemen.

Esgii en de Mongoolse producenten hebben een afgesproken eerlijke prijs en die hen stimuleert in het ondernemerschap.
Nu esgii al een aantal jaren de verkoop in Nederland verzorgt merken we dat de mensen die bij deze 4 bedrijfjes in Mongolië werken (Angel Felting, Tova, MIM, Coop Union) dat ze het nu beter hebben. Ze krijgen nu een stabiel inkomen en de werkgelegenheid breidt zich uit.
Daarnaast moet esgii ook kunnen blijven bestaan. En zijn veel vaste kosten die betaald moeten worden elke maand en wordt de winst elk jaar weer in nieuwe voorraad gestoken. Gelukkig blijft er op deze manier voor iedereen een positief saldo over. 

Esgii zit in het traject om het World Fair Trade Organisation label te kunnen gebruiken. 
https://wfto-europe.org/member-esgii/

info@esgii.nl