Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter!
Nu 10% korting op alle producten!
Esgii logo Esgii logo

Kies uw maat

1

Laat alle maten zien

000000000000000
14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.
Levertijd:
1-2 werkdagen. *
Verzendkosten:
GRATIS! *

* binnen Nederland

logo esgii
Veel gestelde vragen
De Esgii weggever!

Esgii weggeverVilten sloffen weggever
Sale
SaleVilten sloffen in de sale!

OVER ESGII

esgii sloffen mongolie Annelies hendriks

Esgii is ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië in augustus 2009. esgii betekent vilt in het Mongools. Wij kwamen in contact met lokale mensen die viltproducten aan het maken waren. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. In mei 2010 is esgii officieel opgericht. Esgii werkt samen met meerdere kleine Fair Trade-organisaties. Esgii richt zich vooral op vilten sloffen en pantoffels!

We doen dat volgens de principes van Fair Trade: financiering vooraf, betalen een eerlijke prijs voor het product: een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet een die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Doordat de lokale Mongoolse producten hun weg vinden naar de exportmarkt, worden werkgelegenheid en inkomsten gecreëerd waardoor de welvaart van de mensen zelf, hun familie en zelfs die van anderen in hun dorp kan toenemen.

Esgii en de Mongoolse producenten hebben een afgesproken eerlijke prijs en die hen stimuleert in het ondernemerschap.
Nu esgii al een aantal jaren de verkoop in Nederland verzorgt merken we dat de mensen die bij deze 4 bedrijfjes in Mongolië werken (Angel Felting, Tova, MIM, Coop Union) dat ze het nu beter hebben. Ze krijgen nu een stabiel inkomen en de werkgelegenheid breidt zich uit.
Daarnaast moet esgii ook kunnen blijven bestaan. En zijn veel vaste kosten die betaald moeten worden elke maand en wordt de winst elk jaar weer in nieuwe voorraad gestoken. Gelukkig blijft er op deze manier voor iedereen een positief saldo over. 

Esgii zit in het traject om het World Fair Trade Organisation label te kunnen gebruiken. 
https://wfto-europe.org/member-esgii/
 

Creative Textile design

 
creative textile design

Mijn passie voor vilt was er al langer door mijn textiel achtergrond in het beeldend- en kunst onderwijs. De techniek vilten (schapenwol, water en zeep) ooit zelf geleerd en ook geregeld toegepast in mijn "textiele Interieur Kunst" voor Creative Textile design.
Mijn inspiratiebron voor Textiele Interieur Kunst is de natuur in structuren, lijnen, vormen en texturen. Dit valt onder het thema Natural.
Daarnaast zijn strakke vormen met symmetrie en abstractie begrippen die in mijn werk voorkomen waarbij kleur een belangrijke rol speelt, thema Colorful. Er is een Facebook Pagina waar alles te zien is en ook een SHOP met wat er op dit moment verkrijgbaar is. 

Mijn passie voor vilt heb ik verder doorgezet, in esgii, wat vilt in het Mongools betekent. Ik doe dat met veel plezier en met als doel dat iedereen weet hoe de vilten sloffen van esgii zijn! Kortom een must voor je voeten waar je voor jaren plezier aan hebt, welk seizoen het ook is! 

Annelies-Hendriks-in-Mongolie

Juli 2016
Ik geef hier het lammetje koeienmelk, de andere lammetjes konden al zelfstandig met de kudde mee, dit lammetjes nog even niet. Foto: @kissmyarts.nl

Samen met Marjolein den Hartog bezocht ik Mongolië. We zijn bij alle makers van de vilten sloffen op bezoek geweest om de collectie te bespreken maar ook om het productieproces te zien en vast te leggen. Marjolein heeft heel veel mooie en goede foto's gemaakt waarvan er nu ook een aantal op de website staan. Maar zie ook de website van Marjolein www.kissmyarts.nl/blog

3 november 2015
De groei van esgii is fijn voor de consument die een steeds ruimere keuze heeft, maar ook voor de makers, die nu beter kunnen rondkomen en nieuwe gereedschappen kunnen aanschaffen. Bekijk het complete assortiment!

1 juni 2013 artikel in de Telegraaf

esgii-in-Telegraaf

Geregeld staan de producten van esgii in een tijdschrift of krant.
Hier de vermelding van de vilten sloffen High Boots grey in het magazine Wendy.

  Wendy High Boots grey

Annelies Hendriks
06 18 29 02 03
info@esgii.nl